varaždin - osnovana gradska organizacija hrvatskog bloka

U Varaždinu je večeras osnovana gradska organizacija Hrvatskog bloka, a osnivačkoj skupštini bio je nazočan predsjednik stranke Ivić Pašalić. L

"Teško je u ovom trenutku stvarati novu političku snagu, ali jasni i profilirani ciljevi Hrvatskog bloka nakon slijedećih izbora će pokazati da smo jedan od respektabilnijih stranaka u Hrvatskoj", rekao je Pašalić obraćajući se nazočnima. Pozvao je članove stranke da svojim primjerom pokažu da politika nije nečasno zanimanje.

Na osnivačkoj skupštini je za predsjednika varaždinskoga HB-a izabran Miljenko Rožmarić, dopredsjednici su Hrvoj Vančin i Nenad Sobota, a tajnik Krešimir Čop. Izabran je i Izvršni odbor od 17 članova te tročlani Nadzorni odbor.

S Pašalićem su u subotu u Varaždinu bili i Ivo Brleković, član Predsjedništva stranke, saborski zastupnik Krunoslav Gašparić te predsjednica Zajednice žena HB-a Mira Radičević. Oni su zajedno s varaždinskim članovima stranke sudjelovali na info-pultu na kojemu su građane upoznali sa stranačkom politikom.

Izaslanstvo Hrvatskog bloka je položilo i vijenac na grob tragično preminuloga Varteksova direktora Anđelka Herjavca.

Pročitajte više