Varaždinac na Fejsu psovao gradsku Čistoću. Oni mu prijete tužbom

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL, Screenshot: Facebook

ROBERT Borović iz Varaždina od gradske Čistoće, komunalne firme koja se bavi odvozom smeća, dobio je prijetnju tužbom zbog svojih riječi na Facebooku.

On je na Facebooku, nezadovoljan većim računima za odvoz smeća, psovao Čistoću. Nazvao ih je kriminalcima i lopovima. Bilo je to 11. listopada.

Nakon samo nekoliko dana, od odvjetnika Čistoće dobio je prijetnju tužbom.

"Obraćamo Vam se u vezi Vaše uvredljive, neargumentirane i krajnje omalovažavajuće objave/komentara na Facebook stranici Grada Varaždina dana 11.10. (uklonjene dana 12.10.2018. godine) na članak 'Nove kante za odlaganje pelena', kojom su povrijeđeni prava i interesi našeg klijenta te ujedno nanesena šteta poslovnom ugledu društva Čistoća d.o.o.", stoji u pismu koje je dobio.

Zaprijetili mu tužbom

A onda ide i prijetnja tužbom.

"Ukoliko ćete ustrajati na ovakvom neprimjerenom diskursu javnog ophođenja putem elektroničkih medija, radi zaštite svog poslovnog ugleda i dobrog glasa, naš klijent će morati poduzeti sve zakonom predviđene mjere", stoji u pismu.

Netko napravio profil Čistoća Varaždin

Borović je uvredljivi post obrisao. No u međuvremenu ga je netko screenshotao i objavio u jednoj grupi. Profil koji je to objavio zove se Čistoća Varaždin. Riječ je ne o Facebook stranici, nego baš o Facebook profilu.

Profil pod imenom Čistoća Varaždin tako je u grupu Varaždinsko smeće zalijepio screenshot Borovićeve obrisane objave.

"Podsjetnik, ništa nije izgubljeno", stoji u objavi.

Varaždinskoj Čistoći poslali smo upit da ih pitamo radi li se o službenom profilu Čistoće. Ako je riječ o službenom profilu, pitali smo ih zbog čega su napravili profil, a ne stranicu. I najvažnije, ako je zaista riječ o njihovom profilu, pitali smo ih zbog čega taj profil koriste za razračunavanje s nezadovoljnim korisnicima. Ako nije njihov, pitali smo ih jesu svjesni postojanja profila i jesu li ga prijavili.

Borović za Index: Očito je to netko sačuvao da mi napakosti

Borović je za Index detaljnije ispričao svoju stranu priče.

"Pa eto, ja sam podijelio jednu poveznicu Grada Varaždina koja mi je bila kap koja je prelila čašu na svojemu profilu i stvarno lijepo pretjerao psovkama, ali ne spominjući nikoga konkretno. No naravno da su se akteri priče, Čistoća Varaždin, pronašli u tome...

I kroz par dana mi poslali opomenu. Što me je izrevoltiralo do te granice da sam osnovao grupu Varaždinsko smeće.

Koja sad broji već 3600 nezadovoljnih građana, kako uslugama i cijenom odvoza i zbrinjavanja otpada tako i drugim postupcima gradskih otaca, poput povećanja komunalne naknade.

Ja sam svoj post obrisao, javno se putem medija ispričao, no oni su si ostavili screenshot mojeg posta s mojeg profila. I zanimljivo, objavili ga u grupi pod profilom svoje tvrtke koji u vrijeme objave nije ni postojao. Očito ga je netko osobno sačuvao s namjerom da mi time napakosti u budućnosti", kazao je Robert Borović za Index.

Pročitajte više