Varaždinski osnovnoškolac vodi tešku bitku za život

14-GODIŠNJI dječak iz Varaždina koji se jučer zapalio na školskom hodniku i dalje je u vrlo teškom stanju i traje borba za njegov život. Još uvijek je u besvjesnom stanju te prima lijekove za spavanje i protiv bolova.

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti prof. Goran Roić, za Index je rekao kako je dječak i dalje životno ugrožen te istakao kako je s liječničke strane učinjeno sve što je trenutno moguće da bi se dječakovo stanje stabiliziralo.

"Dječak trpi opekline na oko 80 % tjelesne površine i to su pretežno opekline vrlo teškog trećeg stupnja. Provode se mjere reanimacije i intenzivnog liječenja uz potrebite kirurške zahvate." - kaže Roić.

Dodaje kako je intenzivno liječenje usmjereno na očuvanje funkcija dječakovih srca, pluća i bubrega odnosno na hemodinamsku stabilizaciju.

"Dječak je zbog teških opeklina glave, vrata i dišnih putova na aparatu za umjetno disanje te prima lijekove protiv bolova i za spavanje, te nije u kontaktu. Sljedećih dana i tjedana nam predstoji intenzivna borba za njegov život. Medicinski je u ovom trenutku apsolutno sve poduzeto u tom smjeru, ali ponavljam, i dalje je neposredno životno ugrožen." - zaključio je ravnatelj bolnice u Klaićevoj.

Njegove opekline na glavi, vratu i dišnim putevima su dubinske, a  uspoređuju se s onima kakve su zadobili vatrogasci stradali na Kornatu.

Borba za njegov život, pretpostavlja se, trajat će možda čak i tjednima.

(Prilog s RTL Televizije)
(Prilog s Varaždinske televizije)

Motiv još nepoznat

Policija ne želi špekulirati o motivima ovog čina, međutim prema nekim informacijama dječak se zapalio zbog ljubavnih jada. Navodno se čak zapalio pred djevojčicom u koju je zaljubljen. No, takve informacije nisu potvrđene.

U IV. osnovnu školu, u kojoj je dječak pohađao sedmi razred, upućen je tim stručnjaka koji će djeci pružiti psihološku pomoć.

H.A.
Foto: VTV Televizija/RTL Vijesti

Pročitajte više