VATROGASCI I KIŠA UGASILI NEKOLIKO MANJIH POŽARA NA ŠIBENSKOM PODRUČJU

Nekoliko manjih požara, prouzrokovanih grmljavinom i iskrenjem dalekovoda, izbilo je noćas na području Šibenskokninske županije, no svi su do jutra ugašeni ili stavljeni pod nadzor, dijelom zahvaljujući i kiši, doznaje se u Državnom centru za obavješćivanje i Državnom vatrogasno operativnom centru.

Na području Žaborić kod mjesta Jadrtovac jedan sat iza ponoći požar je zahvatio 800X400 metara površine trave i mlade borove šume. Oko 60-ak vatrogasaca je uz pomoć 15 vozila požar stavilo pod nadzor. U jučerašnjem požaru kod Žaborića, u predjelu Jasenovo, zahvaćeno je 45 hektara trave, makije i niskog raslinja.

U Bilicama je požar izbio dva sata iza ponoći i zahvatio je 6 hektara trave i guste makije. Lokaliziran je u 3,45 sati. Gotovo u isto vrijeme zapalilo se 7,5 hektara makije, maslina i trave kod Rogoznice, no oko 4 sata je i taj požar lokaliziran.

Udar groma noćas je kod Vodica, na brdu Okit, izazvao novi požar u kojem je izgorjelo još 50 četvornih metara. U prvom požaru na tom brdu jučer je izgorjelo oko 6 hektara suhe trave i mlade borove šume.

Pod nadzorom je požar koji je noćas oko tri sata kod Primoštena zahvatio 6 hektara mlade smrike i maslina.

Manje požare na Kornatima, kod Srime i Bogdanovića ugasila je kiša, a požari na području Sapini Doci i kod Primoštena lokalizirani su jutros oko 5 sati.

U isto vrijeme izbio je i jedan požar u Županiji splitsko-dalmatinskoj. Na lokaciji Biorine, u zaseoku Samardžići kod Imotskog vatra je zahvatila 1,5 hektara trave i niskog raslinja, no u roku sat vremena vatrogasci su uspjeli požar ugasiti.

(Hina) pp yso

Pročitajte više