Večeras Latinica o Thompsonu

U SVJETLU prije mjesec i pol dana otkrivene pjesme "Jasenovac i Gradiška stara", večeras u 20:10 emitirat će se Latinica o Thompsonu.

Na samom početku emisije u cijelosti će biti emitirana sporna pjesma, uz pripadajući "spot" koji se sastoji od originalnih kadrova ustaških zločina iz Drugog svjetskog rata, koji Thompsonovu pjesmu prate iz stiha u stih.

U Latinici će među ostalim biti prikazani i prilozi o zabrani Thompsonovog koncerta u Nizozemskoj, te razgovor s poznatim osobama koje su potpisale online peticiju za zabranu Thompsona.

U Latinici o Thompsonu gostovali su don Anton, Šuljić, glasnogovornik Hrvatske biskupske konferencije, Ljubomir Brdar iz Hrvatskog društva političkih zatvorenika, Ljubomir Vlašić iz Hrvatskog oslobodilačkog pokreta, gospodin Rašić - organizator Thompsonovih koncerata u BiH, Milan Ribičić - član HČSP-a i pokretač Internet peticije potpore Thompsonu, bivša urednica HRT-a Zora Dirnbach koja je na svojoj koži iskusila ustaške zločine, odvjetnik Tihomir Rubeša te Matija Babić, urednik Index.hr-a.

Kao zanimljivost koju kamere nisu snimile spomenimo bizaran događaj nakon snimanja, kada je urednika Index.hr-a nepoznati gospodin "čiji je otac bio ustaša" zamolio da mu dostavi pjesmu "Jasenovac", jer mu se sin ženi, pa da obogati svadbenu fonoteku.

O Thompsonu bez Thompsona

Latinica o Thompsonu izaziva polemike otkad je Slobodna Dalmacija objavila nagađanja o planovima za snimanje iste. Thompson je tako u nekoliko navrata ustvrdio kako ga nitko nije pozvao u Latinicu, dok urednica današnje Latinice Suzana Pavlovsky tvrdi kako su Thompsona tjednima zvali na mobitel, ali im se nitko nije javljao.

Da je i htio, Thompson bi se teško mogao pojaviti u Latinici jer je baš u vrijeme snimanja emisije bio na obavijesnom razgovoru u policiji, upravo zbog izvođenja pjesme "Jasenovac i Gradiška stara".

Pročitajte više