VEČERAS POČINJE NOVI CIKLUS MLADIH GLAZBENIKA U MATICI HRVATSKOJ

Koncertom Zrinke Ivančić na glasoviru večeras u Matici hrvatskoj počinje novi koncertni ciklus "Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj", u sklopu kojeg će se do kraja travnja iduće godine održati 12 koncerata darovitih i nagrađivanih mladih glazbenika iz cijele Hrvatske.

Tim ciklusom publici će se predstaviti mladi pijanisti, violinisti i violončelisti, dobitnici vrijednih nagrada u Hrvatskoj i inozemstvu, čije nastupe već sada hvali kritika i publika.

Svaki od 12 recitala obuhvatit će i jednu praizvedbu hrvatskih skladatelja, a neka od djela napisat će se upravo za taj ciklus.

Ponedjeljkom u Matici hrvatskoj do travnja 2003. nastupit će Iva Barač na violini, Kajana Pačko na violončelu, Ivo Dropulić na violini, Zoran Velić na glasoviru, Maksimilijan Vučinović na violini s Albertom Vučinovićem na glasoviru, Vinko Rucner na violončelu, Đana Kahriman na violini, Javor Bračić na glasoviru, Matija Jančec na violini, Bruno Vlahek na glasoviru i Anamarija Milić na violini.

Umjetnički voditelji ciklusa, Daniel Marušić i Goran Končar, nadaju se da će novi ciklus na hrvatskoj koncertnoj sceni pobuditi zanimanje u javnosti i u glazbenoj struci te da će povezati glazbeno školstvo i profesionalno izvođenje.

Novi koncertni ciklus nastao je po uzoru na glazbeni festival za mlade umjetnike u Osoru koji djeluje 28 godina i na kojemu je izvedeno gotovo 300 praizvedaba djela hrvatskih skladatelja.

Pročitajte više