Većina provala u domove ostane nerazriješena

Foto: PR

HRVATSKA i Zagreb su, generalno, sigurna mjesta za život. Vijesti iz crne kronike možda ne ostavljaju takav dojam, ali statistika pokazuje da broj kaznenih djela opada, a sigurnost raste. Prema izvješću o stanju sigurnosnih pokazatelja Policijske uprave zagrebačke za 2018. godinu, lani je zabilježen najmanji broj kaznenih djela od proglašenja samostalnosti. Tijekom 2018. godine na području PU zagrebačke zabilježeno je ukupno 14.925 kaznenih djela. Samo za usporedbu, u godini kada ih je bilo najviše, dakle 2004., ta je brojka bila gotovo dvostruko veća - 28.388 kaznenih djela. No, iako je kriminalitet u padu u odnosu na protekle godine, lani se dogodilo čak 10.565 kaznenih djela protiv imovine, čija je stopa razriješenosti bila 35,8 posto. Od ukupno 3991 provalne krađe, riješeno ih je samo 539 ili njih 13,5 posto.

U kontekstu tih brojki osiguranje imovine je očigledno rješenje. Croatia osiguranje nudi prvu policu pametnog osiguranja imovine. Policu je moguće ugovoriti online, a korisnici koji je ugovore u minimalnom trajanju od pet godina, i to za više od 84 kune mjesečno, dobivaju Smart Home sustav. Korisnici koji instaliraju Smart Home sustav u svakom trenutku mogu putem aplikacije na pametnom telefonu ili računalu provjeriti stanje u svojem domu, i to zahvaljujući senzorima pokreta, dima i vlage. Detektiraju li senzori dim, neočekivano kretanje ili nagli porast vlage, primit ćete obavijest te ćete stići na vrijeme reagirati i spriječiti potencijalno veću štetu. Svaki senzor aktivira se već na prvi znak opasnosti od poplave ili požara, a oni na vratima i prozorima aktiviraju se prilikom svakog pokušaja otvaranja. Senzori pokreta unutar prostorija, pak, reagiraju na kretanje u kući dok vas nema, tako da su efikasno upozorenje na pokušaj neovlaštenog ulaska u vaš dom.

Polica Croatia Imovina objedinjuje osiguranje građevinskog dijela i stvari u kućanstvu. To znači da njome osiguravate sve građevinske dijelove kuće ili stana - zidove, krov, zidne obloge, instalacije, antene i bojlere, kao i sve vrijednosti koje se u objektu nalaze. Ta je polica u kombinaciji sa Smart Home sustavom trenutno najpametnije osiguranje doma na tržištu. Sve informacije o polici osiguranja Croatia Imovina možete saznati na besplatnom telefonu 0800 1884 ili odmah online izračunajte cijenu police.  


 

Pročitajte više