VELEPOSLANICI POSJETILI NOVALJU

U sklopu drugog dana boravka u Ličkosenjskoj županiji, veleposlanici šest zemalja akreditiranih u Hrvatskoj danas su posjetili Novalju na otoku Pagu.

Nakon razgovora u Gradskome poglavarstvu veleposlanici NR Kine, Indije, Rumunjske, Poljske, Ruske Federacije i Austrije posjetili su i razgledali Gradski muzej i Rimski vodovod iz prvog stoljeća, a obišli su poznata novaljska izletišta i ured Turističke zajednice grada.

O turističkim rezultatima izvijestio ih je novaljski gradonačelnik Ivan Dabo.

Istaknuo je da se trenutačno na području Novalje uređuje infrastruktura, čime se omogućuje bolji razvoj turizma, temeljne gospodarske grane na tom dijelu otoka, gdje u glavnoj turističkoj sezoni boravi i više od 35 tisuća gostiju na dan.

U Novalji se sve više radi i na osmišljavanju turističke ponude. Naime, prije dva tjedna u podmorju blizu trajektne luke Žigljena otkriveno je arheološko nalazište s više od stotinu amfora iz doba Rimskoga carstva, a taj će arheološki lokalitet uskoro biti dostupan ljubiteljima podmorja.

Veleposlanici su sa zanimanjem razgledali novaljsku plažu Zrču, koja je dobila priznanje Hrvatske turističke zajednice u posljednje dvije godine kao najljepša i najuređenija plaža na Jadranu.

Veleposlanici NR Kine - Zhaolin Zhi, Indije - Kailash Lal Agrawal, Rumunjske - Mihai Dinucu, Poljske - Kazimierz Kopyra, Ruske Federacije - Mihail Konarovski, te Austrije - Hans G. Knitel za današnjeg boravka u Novalji izrazili su zadovoljstvo što u njihovim državama ima sve više gostiju koji se zanimaju za dolazak na Jadran.

U sklopu posjeta Novalji veleposlanici su bili i na otvorenju izložbe austrijskih kazališnih i filmskih plakata u Gradskom muzeju.

(Hina) xkp ysp

Pročitajte više