Veleposlanik RH u Egiptu predao vjerodajnice emiru države Katar

IZVANREDNI i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske u Egiptu Ivica Tomić predao je u utorak u Dohi vjerodajnice emiru Države Katar, šeiku Hamad bin Khalifa AlThaniu, kao nerezidentni veleposlanik u Državi Katar, sa sjedištem u Kairu, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Veleposlanik Tomić je katarskom emiru prenio pozdrave i želje hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića za prosperitetom katarske države i njezina naroda, piše nadalje u priopćenju, u kojemu se dodaje da je emir uzvratio pozivom hrvatskom predsjedniku da službeno posjeti Katar.

Emir Hamad bin Khalifa Al-Thani iskazao je interes za uzajamnim otvaranjem veleposlanstava dviju država u Zagrebu i Dohi.

U priopćenju se dodaje da je katarski emir pohvalio stručnost i sposobnost hrvatskih poduzeća i pritom izrazio želju da ona sudjeluju u izgradnji Katara.

Veleposlanik Tomić se u Kataru sastao sa skupinom hrvatskih državljana koji ondje privremeno rade i s njima razgovarao o sigurnosnim mjerama u vezi s ratnim događajima u Iraku. Hrvatski veleposlanik je razgovarao i s veleposlanikom Bosne i Hercegovine u Kataru o pružanju konzularne pomoći hrvatskim državljanima u izvanrednim situacijama, dodaje se u priopćenju.

Pročitajte više