MVP: Nitko nije razgovarao s australskim novinarima, ne znamo odakle im izjave



"OSOBA koja je to rekla, nije toliko važna koliko ona misli da jest. Ona je duboko u krivu", izjava je predstavnika hrvatskog veleposlanstva u Australiji koju prenosi Sydney Morning Herald u kojem se komentira izjava bivše ministrice turizma iz Vlade Ivice Račana Pave Župan Rusković koja je rekla da mladima iz Australije i Novog Zelanda je zapravo bolje da nisu ni došli u Dubrovnik.

> Australski i novozelandski mediji: Izbjegavajte Dubrovnik, čini se da nismo poželjni tamo

> Župan Rusković reagirala na smjenu: Neprimjereno je da goli Australci povraćaju po Stradunu

> Vlahušić smijenio bivšu ministricu koja "pijane i lude" turiste ne želi u Dubrovniku

> Bivša ministrica turizma: Turistima iz Australije je bolje da ne dolaze u Dubrovnik

"To je samo glupost. Mislim da Australci obožavaju dolaziti u Dubrovnik koji očekuje još više ljudi. Australci su i više nego dobrodošli", kaže se iz veleposlanstva.

Australski novinari izmislili izjavu?

Međutim, Berislav Živković, glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova, tvrdi da nitko iz Sydney Morning Heralda nije kontaktirao hrvatske diplomatske predstavnike u Australiji, niti su oni davali izjave za australske medije.


"Stvarno ne znam odakle je taj list to izvukao", kaže nam Živković, dodajući kako u tekstu koji je objavljen u Sydney Morning Heraldu ima i činjeničnih grešaka. U spornom se tekstu, naime, navodi da je izjavu dao glasnogovornik veleposlanstva u Melbourneu. Hrvatsko veleposlanstvo u Australiji nalazi se u Canberri, dok je u Melbourneu konzulat. No, ni u veleposlanstvu, ni u konzulatu ne postoji funkcija glasnogovornika.

Nisu pijani samo Australci i Novozelanđani

Prenosi se i izjava Maje Milovčić, komunikacijske menadžerice za Dubrovnik, koja kaže da se pijanstvo ne odnosi samo na turiste iz Australije i Novog Zelanda.

"Ima i drugih. Oni se samo žele zabaviti, a završe tako da ne znaju što rade", kaže Milovčić za The Age dodajući kako je izjava Župan Rusković izvađena iz konteksta te da je ona samo govorila o problemima s kojima se susreću.   

Pročitajte više