USKOK uhapsio 20 ljudi jer su si isplatili svoj novac

Foto: HINA

DANAS je u akciji USKOK-a u Zagrebu  privedeno više osoba. Sumnja se da su osumnjičeni nezakonito iz desetak poduzeća izvukli više desetaka milijuna kuna. Državna izvještajna novinska agencija Hina netočno je navela USKOK-ova akcija provedena u svrhu borbe protiv korupcije.

Podijelili gotovo 50 milijuna kuna

Hina javlja i kako se u toj akciji na meti istražitelja zbog izvlačenja novca fiktivnim računima našla 21 osoba i desetak tvrtki, te da su osumnjičeni navodno podijelili gotovo 50 milijuna kuna, a ključnu ulogu u njihovu otkrivanju odigrao je tzv. porezni Uskok, doznaje se iz izvora bliskih istrazi.

Neslužbeno se doznaje da je temelj "zločinačke organizacije" tvorilo osam odgovornih osoba u više tvrtki. Oni su navodno nalazili osobe iz drugih poduzeća koji su bili spremni poslovati preko fiktivnih računa.

Manji dio novca koji je na taj način "zarađen" potom su koristili za poslovanje svojih tvrtke, dok su veći dio podizali i međusobno podijelili.

Neslužbeno se doznaje da je u rukama osumnjičenih ostalo gotovo 50 milijuna kuna, dok je ukupna tzv. nepripadna dobit još veća.

Uhićeno je više osoba, pretraživani su im domovi i poslovni prostori. Navodno bi tijekom dana, kako se doznaje, trebali biti dovedeni na ispitivanje.

Pročitajte više