Velika Gorica: Iznuđivao novac od majke svoje djevojke prijeteći da će nauditi njezinoj kćeri

VELIKOGORIČKA policija sinoć je uhitila 27godišnjeg mladića koji je od 55-godišnje žene iznuđivao novac prijeteći da će nauditi njezinoj kćeri s kojom je bio u ljubavnoj vezi, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Policija sumnjiči mladića da je sinoć oko 20 sati telefonom nazvao majku svoje 33-godišnje djevojke i od nje zatražio tisuću kuna, zaprijetivši da će u protivnom nauditi njezinoj kćeri.

Majka na te prijetnje isprva nije obraćala pažnju jer je znala da joj se kćerka nalazi na liječenju, ali ju je nakon poziva osumnjičenog kćerkina liječnica obavijestila da je ona napustila bolnicu sa svojim dečkom.

U strahu za život kćerke, žena je obavijestila policija i odlučila osumnjičenom dati novac. Za predaju novca angažirala je svoga znanca koji se preko telefona s osumnjičenim dogovorio da će mu novac predati u večernjim satima na parkiralištu ispred McDonaldsa u Velikoj Gorici.

Prilikom primopredaje novca osumnjičeni je uhićen, a jutros je uz posebno izvješće priveden u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

Policija je izvijestila da je kćerka dragovoljno napustila bolnicu s osumnjičenim, te su se zajedno autobusom dovezli do Velike Gorice. Djevojka je pronađena kako na autobusnom kolodvoru čeka autobus za Petrinju u kojoj živi.

(Hina) xtr yso

Pročitajte više