Velikogoričanin se u automobilu polio benzinom, a potom sve zapalio cigaretom

NA PARKIRALIŠTU ispred stambenih zgrada u velikogoričkom Cvjetnom naselju, jučer se odvijala prava drama. Drago Horvat, koji prema riječima njegova posinka boluje od PTSP-a, u automobilu se polio benzinom, a potom je pripalio cigaretu i sve zapalio. S teškim opeklinama, prevezen je u zagrebačku Kliniku za traumatologiju.

"Čekale smo ga ispred zgrade. Kad je stigao, kroz prozor je bacio vozačku i lančić, zaključao se i zapalio", ispričala je Večernjem listu 20-godišnja djevojka Horvatova posinka, Martina. I susjedi su ostali šokirani onim što se dogodilo. Prvo su čuli snažnu eksploziju, a potom su ugledali Horvata, čije je tijelo gutao plamen.

Horvatov 18-godišnji posinak Tin, rekao je kako se ni po čemu nije dalo naslutiti što njegov očuh namjerava, jer je tog dana bio dobro raspoložen. Ženu i posinkovu djevojku je trebao odvesti u Zagreb.

"Ništa nije bilo čudno, ponašao se sasvim normalno. Bolovao je od PTSP-a, ali da bi mogao ovako nešto napraviti, nikada ne bih pomislio", rekao je Tin, koji je u prvim trenucima nakon eksplozije, u nevjerici dotrčao do mjesta nesreće vičući: "Nemoguće da se zapalio. To je moj očuh, to je moj očuh!".

I.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više