Verbum objavio drugu uspješnicu Michela D. O'Briena "Pomrčina sunca"

Novi roman kanadskoga književnika Michaela D. O'Breina "Pomrčina sunca" objavila je splitska nakladna kuća Verbum.

Roman "Pomrčina sunca" (800 str.) kroz 21 poglavlje obrađuje suvremenu apokaliptičnu viziju svijeta čiji se orisi svakodnevice ocrtavaju kroz različite medijske prijevare, ugrožavanje ljudskih sloboda i dostojanstva te sve snažniji prodor totalitarizma, znatnim dijelom potican i usmjeravan iz jednoga okultnog središta.

"Ne znam kakva nas budućnost čeka. Mnoštvo obilježja totalitarne države što sam ih opisao u romanu Pomrčina sunca već je uočljivo u svijetu u kojem živimo i svaki su dan sve brojnija", piše u predgovoru knjige O'Brian i dodaje kako "roman predstavlja maštovit prikaz onoga što nam se sve može dogoditi ako ne shvatimo ozbiljnost društvenih i duhovnih poremećaja koji potresaju zapadni svijet i ako na njih adekvatno ne odgovorimo".

"Otprilike u isto vrijeme kada Papa u tajnu misiju šalje oca Iliju (glavni junak romana 'Posljednja vremena'), u Sjevernoj Americi počinju se rađati obrisi prikrivenog totalitarizma u kojem su na udaru osobna prava i vjerske slobode", piše priređivač na omotu korica knjige i dodaje kako "niz tajanstvenih zbivanja, okrutnih ubojstava i otmica ljudi medijskim manipulacijama namjeravaju uvesti nered, kompromitirati svaki duhovni i moralni autoritet te stvoriti uvjete za uvođenje diktature u kojoj će demokracija biti samo privid".

Američko izdanje ove književne uspješnice objavljeno je 1996. godine, a na hrvatski jezik roman je preveo Mijo Pavić.

Michael D. O'Brien je suvremeni kanadski pisac, esejist i slikar. Urednik je katoličkog obiteljskog časopisa "Nazareth Journal", i autor brojnih knjiga, a među njima i uspješnice "Posljednja vremena" koju je na hrvatskom jeziku godine 2002. objavio splitski nakladnik Verbum.

(Hina) xmk yaz

Pročitajte više