Vesna Pusić na Črnomercu i jarunskoj tržnici

PREDSJEDNICA HNS-a i kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Pusić danas je na okretištu tramvaja na Črnomercu razgovarala s vlasnicima tamošnjih štandova, a na jarunskoj tržnici podržala je inicijativu za izgradnju srednje škole na Jarunu.

"Na problem izmještanja štandova upozorili su me vlasnici štandova koji na Črnomercu prodaju već 11 godina", rekla je Vesna Pusić. Podsjetila je da se HNS zauzeo da se izmještanje oko 500 štandova, koji su trebali biti uklonjeni do 30. svibnja 2005., odgodi najmanje do 1. siječnja 2006. što je i učinjeno.

HNS smatra i da bi premještanje štandova trebalo odgoditi sve do donošenja urbanističkog plana uređenja tog područja kako bi tamošnji prodavači sa štandova imali dovoljno vremena da se izbore da tržnica ondje i ostane, rekla je Vesna Pusić.

Navodeći kako je to jedina tržnica između Britanskog trga i Gajnica, Pusić je rekla da je črnomeračka tržnica ujedno i svojevrsna preteča shopping centra gdje se na jednom mjestu može kupiti voće i povrće, odjeća, kućne potrepštine i sve za vrt.

Na jarunskoj tržnici Vesna Pusić je potpisala peticiju za izgradnju srednje škole kod okretišta tramvaja na Jarunu zajedno s brojnim građanima koji su svojim potpisima također podržali tu HNS-ovu inicijativu.

"U Zagrebu je veliki problem neujednačenost rasporeda škola s obzirom na demografsku strukturu grada", ustvrdila je Pusić.

HNS-ov pročelnik Gradskog ureda za upravljanje imovinom Željko Uhlir je rekao da je taj ured pripremio sve dokumente kako bi se krenulo u rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i kupnju 16 parcela od privatnih vlasnika na mjestu predviđenom za gradnju škole, ali da taj njihov prijedlog nikad nije došlo na dnevni red Gradskog poglavarstva jer većinska stranka (SDP), rekao je, to nije pustila.

Vesna Pusić danas je, uz ostalo, obišla i Dom za starije i nemoćne osobe "Centar" u Klaićevoj gdje je razgovarala sa stanarima doma.

(Hina) xbdj yln

Pročitajte više