Vesna Pusić: Najveći broj mandata nije dovoljan za sastavljanje Vlade

PREDSJEDNICA Hrvatske narodne stranke (HNS) Vesna Pusić izjavila je večeras u Sisku da "mandat za sastavljanje nove vlade ne može dobiti stranka koja na izborima samo dobije najviše mandata, već se za dobivanje mandata, prema Ustavu, moraju ispuniti sva tri uvjeta da stranka ima dovoljan broj mandata, da je obavila konzultacije s drugim strankama i da ima većinu u Hrvatskom saboru".

Na konferenciji za novinstvo i tribini HNS-a u Sisku predsjednica HNS-a je ocijenila da su "rasprave oko toga kome predsjednik države može i mora dati mandat za sastavljanje nove vlade zabavne, ali se treba striktno držati odredaba Ustava". Naglasila je da "Hrvatska nema vremena za 30 dana eksperimentiranja jer bi to značilo neodgovorno poigravanje voljom birača, eksperimentiranje na našoj koži. Mi tih 30 dana nakon izbora moramo raditi, to od nas očekuju hrvatski građani", rekla je Pusić.

"HNS na idućim izborima, po istraživanjima javnog mišljenja, ima šanse dobiti između 15 i 20 zastupnika u Hrvatskom saboru", iznijela je Pusić naglasivši da u "VI. izbornoj jedinici očekuju tri saborska zastupnika jer se na području te izborne jedinice u protekle četiri godine kvalitetno radilo".

Na javnoj tribini u Sisku Pusić je predstavila svih šest projekata stranke na idućim izborima i odgovarala na pitanja građana.

Pročitajte više