Vesna Škare Ožbolt HTV-u prodala "ekskluzivu" koja je početkom godine bila nešto posve drugo

VESNA Škare Ožbolt izjavila je u Dnevniku 3 da je Srbija 2005. pokušala trgovati optužnicom protiv Vladimira Šeksa u zamjenu za prebacivanje 58 srpskih zatvorenika iz Lepoglave u Srbiju. U njen je kabinet ministrice pravosuđa, tvrdi, 2005. došao srpski ministar za ljudska prava Rasim Ljajić. 

"Tražio je da se zatvorenici srpske nacionalnosti iz Lepoglave, koji su služili kaznu za teška kaznena djela, prepuste Srbiji, a zauzvrat je nudio dokumentaciju JNA o Vladimiru Šeksu. To sam odbila, to je bila politička trgovina. Nudio je kutije agresorske vojske", rekla je Škare Ožbolt.

Zanimljivo je da je HRT njenu "ispovijed" objavio pod egidom ekskluzivno, iako je Škare Ožbolt, u nešto drugačijoj verziji, istu priču pričala i na nekim javnim tribinama o Tihomiru Purdi početkom ove godine. Tada je samo kazala kako joj je Ljajić povjerio da "postoje neki vojni arhivi, ali da su to dokumenti bivše države". Kako se u međuvremenu pojavila verzija da joj je srspki ministar Ljajić nudio konkretne dokumente o Šeksu, to valjda zna samo Škare Ožbolt.

Možda dio odgovora leži i u sve izvjesnijem pripajanju njenog marginalnog DC-a HDZ-u. U Dnevniku 3 je kazala da s HDZ-om ima suradnju i da vode pregovore.

Pročitajte više