Vesna Škare-Ožbolt: Odmah ujutro prijavit ću da uz zemljište ide i ruševna, neuseljiva kuća

PREDSJEDNICA DC-a Vesna Škare-Ožbolt u imovinskoj kartici nije navela ruševnu kuću u Samoboru. Ona tvrdi da kuću nije imalo smisla stavljati u imovinsku karticu jer je ruševna i neuseljiva, te da je zbog toga navela samo zemljište.

"Ja ne vidim zašto bih u imovinsku karticu trebala prijaviti tu kuću kada je ona sasvim ruševna. Navela sam zemljište koje smo kupili, odnosno četiri parcele koje sam objedinila u jednu, i u imovinskoj kartici sam navela zemljište i njegovu vrijednost. Kada budem tamo sagradila kuću, prijavit ću i kuću. Mogu pokazati uredan ugovor i dokaze da sam platila porez za to zemljište, za razliku od nekih koji svoju imovinu niti ne prijave u imovinskoj kartici, a da ne govorimo o plaćanju poreza." - objasnila nam je Škare-Ožbolt.

Za mišljenje i pojašnjenje ove situacije upitali smo predsjednika Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Josipa Leku. On je rekao da je predsjednica DC-a trebala prijaviti i nekretninu, u kakvom god ona stanju bila, te prijaviti izmjenu kada je sruši.

Na upit o mogućim sankcijama za Vesnu Škare-Ožbolt, Leko je rekao da bi Povjerenstvo prvo moralo pokrenuti postupak o odlučivanju o mogućem sukobu interesa. Najavio je da će Povjerenstvo razmotriti njen slučaj na jednoj od sljedećih sjednica, te eventualno odlučiti pokrenuti postupak.

Predsjednica DC-a kasnije nam je javila da odmah ujutro namjerava nadopuniti svoju imovinsku karticu.

"Napisat ću da je uz zemljište kupljena i neuseljiva, ruševna kuća, kako ne bih ostavila prostora različitim manipulacijama." - rekla je Vesna Škare-Ožbolt za Index.hr.

V.Š.

Pročitajte više