Video: 17-godišnju nogometašicu Chelsea raskomadao brazilski momak

GOIANIA, grad u središnjem Brazilu, došao je na naslovnice zahvaljujući stravičnom otkriću u obližnjoj rijeci - torzu koji je sve što je ostalo od 17-godišnje Britanke.

Cara Marie Burke, tinejdžerka koja je igrala za žensku momčad nogometnog kluba Chelsea, identificirana je zahvaljujući tetovaži koju su prepoznali članovi obitelji. U međuvremenu lokalna policija traga za ostalim dijelovima tijela, uključujući glavu.

Kao počinitelj je uhićen - i paradiran pred lokalnom televizijom - 20-godišnji Mohamed D'Ali Carvalo dos Santos, za kojeg se tvrdi da je bio Carin momak.

Nesretna je djevojka mladog Brazilca upoznala u Londonu gdje je Santos živio kao ilegalni imigrant. Navodno je s njim bila toliko opčinjena da je odlučila otputovati u Santosov rodni grad u federalnoj državi Goias i vjenčati se kako bi mu omogućila da trajno ostane u Velikoj Britaniji.

Međutim u Golaniji je Cara otkrila da njen momak ima tamnu stranu, odnosno da ne samo što konzuimira kokain, nego i za život zarađuje dilajući. Navodno je prijetnja da će sve reći Santosovoj majci bila motiv zbog kojeg joj je Santos zadao više uboda nožem, od kojih je nesretna djevojka preminula.

Santos je pred televizijskim kamerama ispočetka rekao kako nema ništa sa zločinom. S druge strane, major  Claudio de Oliviera Silva, šef lokalne policije, tvrdi da je mladić njegovim ljudima prilikom ispitivanja u postaji ispričao sasvim drugu priču.

Zločin je bio pomno planiran. Djevojka je bila namamljena u njegov stan, a prije dolaska su spušteni svi zastori i puštana glasna glazba kako nitko ne bi mogao čuti ni vidjeti djevojčino zapomaganje. Nakon što je zaklao svoju djevojku, Santos je otišao na jednu zabavu gdje se, prema izjavama svjedoka, "ponašao kao da se ništa nije dogodilo".


Sljedeći je dan krenuo prikriti svoj zločin. Kuhinjskim nožem dugim 25 cm je izrezao truplo svoje djevojke na komade, a potom ih bacio u rijeku Meio Ponte.

Santos je u svemu tome uživao, ako je suditi po policijskim tvrdnjama kako je izrezane komade tijela "za uspomenu" snimio mobitel-kamerom, odnosno na njima pozirao "isto kao i talibani".

Policija je prilikom premetačine stana gdje je izvršeno ubojstvo pronašla drogu, ali glasnogovornica Lenita Alves de Brito odbija reći o kojoj vrsti i količini se radi.

"Kao da režem govedinu"

Daily Mail, pak, danas prenosi detalje intervjua koji je Santos dao lokalnom listu Hoje Noticia u kojoj je ne samo priznao zločin, nego i pokušao dati objašnjenje svojih postupaka.

Tako je na pitanje kako se osjećao prilikom rezanja trupla svoje djevojke odgovorio da nije osjećao ništa, odnosno isto "kao kad reže govedinu", s tom razlikom "što je ovaj put bilo malo više krvi".

Santos je dijelove trupla snimio kako bi ih poslao "brazilskom prijatelju kojeg je upoznao u Britaniji". Prijatelju je, navodno, Cara ukrala novac zbog čega ju je htio ubiti.  "Poslao sam mu snimke da mu pokažem kako je netko ipak imao hrabrosti to učiniti", tvrdi Santos.

Mladi ubojica se, inače, nimalo ne kaje zbog svog zločina. "Jedina pogrešna stvar koju sam učinio je bila ta da kovčeg s torzom nisam dobro bacio u rijeku", tvrdi Santos i objašnjava kako "u tom slučaju nitko nikada ne bi pronašao truplo".

Nešto prije nego što je dao taj intervju Santos, čiji su roditelji podrijetlom iz Turske, je londonskom tabloidu Sun preko mobitela rekao da nije ubojica, odnosno da nikada nije bio u vezi s Carom. Za zločin je, po Santosovim riječima, odgovoran "drugi Brazilac kojeg je upoznala" i koji joj platio kartu, a poslije bio bijesan "zbog prijevare", odnosno zbog toga što s njim nije htjela započeti ljubavnu vezu.

Prema riječima obitelji Burke, nesretna djevojka je već u dva navrata bila boravila u Brazilu te "bila oduševljena tom zemljom". Na svoje posljednje putovanje je krenula prije tri mjeseca. 30-godišnji brat Michael tvrdi da se u domovinu trebala vratiti prije dva tjedna.

Anna Marie Burke, majka ubijene djevojke, je otputovala Brazil gdje će preuzeti njeno tijelo. 

Policijski izvori navode da će Santos iz policijskog pritvora biti predan pravosudnim vlastima, te da se očekuje brzo suđenje, koje, s obzirom na količinu i uvjerljivost dokaza, ne bi trebalo "trajati duže od 30 dana".

D.A.

Foto: AFP, London Paper

Pročitajte više