Video - Bandićev stožer: Ako Uskok ima nešto, neka objavi!

"MOLIM Uskok ako ima što, neka objavi. Ali neka objavi i ima li što protiv Josipovića", rekao je novinarima Nedžad Haznadar, glasnogovornik Izbornog stožera Milana Bandića uoči izvanredne konferencije za medije. Haznadar je dodao i kako će Bandić sam odšetati do Remetinca ako je kriv za ono što se piše po medijima, a to je obećanje na jučerašnjoj konferenciji za medije dao i sam Bandić.

> Index doznaje: Uskok priprema optužni prijedlog protiv Bandića za slučaj "Krašograd"

Podsjetimo, kako doznaje Index, protiv Milana Bandića se trenutno vodi najmanje 21 postupak po kaznenim prijavama, a slučaj "Krašograd" bi mogao biti prvi slučaj koji izravno tereti zagrebačkog gradonačelnika. Prema informacijama Indexa, koordinirana istraga MUP-a, Uskoka i DORH-a, u kojoj je sudjelovala i Porezna uprava, pri samom je kraju.

Istovremeno, Uskok je demantirao kako su vodili postupak protiv Bandićevog protukandidata Ive Josipovića zbog ZAMP-a i Posmrtne pripomoći.

Ljuština: Bandićev spot je zabranjen zbog obavještajnog podzemlja u našem stožeru!

U stožeru Milana Bandića su se osvrnuli i na "obavještajno podzemlje" u vlastitim redovima. Duško Ljuština, direktor Bandićeve kampanje, naveo je kako su prvi razlog sazivanja izvanredne pressice zabranjeni predizborni spotovi Milana Bandića, a drugi razlog su izjave Bandićeva protukandidata Ive Josipovića o stožeru Milana Bandića.

Ljuština je rekao kako ostaje nejasno kako je zabranjeni spot "Zacrvenimo Hrvatsku" stigao do SDP-a, odnosno do Izbornog stožera Ive Josipovića, koji ih je prijavio Državnom izbornom povjerenstvu, a koje je spot potom zabranilo. Ljuština je po tom pitanju razvio teoriju zavjere te je kazao da je za to krivo "obavještajno podzemlje u stožeru Milana Bandića".

"DIP-ova zabrana spota nema niti jedno zakonsko uporište, a potvrda tome je priopćenje GONG-a i Vijeća za elektroničke medije", rekao je Ljuština i podijelio s javnošću kako je "prije 20 godina radio predstave 10 puta opasnije za društvo, koje tada nisu bile zabranjene" te da je "nevjerojatno da se to 2010. moglo dogoditi".

Isto "obavještajno podzemlje" unutar stranke Ljuština je okrivio i za brze reakcije po pitanju zabrane određenih načina financiranja kampanje: "Mi krenemo skupljati donacije telefonski i istog trena stiže zabrana takvog načina financiranja".

"Treba se oduprijeti tome da ključne institucije u državi budu na daljinskom upravljaču"

Ljuština je na kraju svog izlaganja zatražio da Ustavni sud preispita sve odluke Državnog izbornog povjerenstva, koje su prema mišljenju stožera Milana Bandića, naštetile Bandiću. "Što je dopušteno drugima, nije dopušteno Milanu Bandiću", konstatirao je Ljuština.

Ljuština je naveo i kako u Bandićevom stožeru ne vjeruju DIP-u te je zatražio da jedan od predstavnika stožera bude ondje kad se budu brojali glasovi. "Zabranom spota se DIP svrstao na jednu stranu, stranu jednog kandidata te je uveo cenzuru na velika vrata. Treba se oduprijeti tome da ključne institucije u državi budu na daljinskom upravljaču", izjavio je Ljuština.

Bandić: Josipović ne samo da vrijeđa moju suprugu, nego bi mi i doma dolazio

Na završnom obraćanju, uoči izvanredne konferencije za medije, Bandić je kazao da je "u nedjelju dan velike odluke, odluke o sudbini naše djece i o budućnosti Hrvatske".

"Recite ne jednoumlju i crvenoj Hrvatskoj koja nas dijeli i vraća u rovove prošlosti. Recite da za lijepu našu, za crvenu bijelu i plavu Hrvatsku, za Hrvatsku rada, dostojanstva i ponosa. Birajte čovjeka, a ne stranu", poručio je Bandić.

Bandić je rekao da njegova politika na Pantovčaku neće biti kontinuitet politike Stjepana Mesića već će to biti politika trećeg hrvatskog predsjednika. "Radit će stručni i kompetentni ljudi i oni koji znaju svoj posao", kazao je. "Ja samo znam raditi najbolje i s najboljima".

"Ja govorim golu istinu"

Ocjenjujući predizbornu kampanju Bandić je rekao da dignitet i dostojanstvo nalažu ozbiljnost. "Ja govorim golu istinu, a kampanja je najbolje što u ovom trenu imamo. Ja dosad nisam izgubio pa pustimo ljude da odrade svoje u nedjelju", dodao je. 

Na pitanje o seljenju ureda na Pantovčak Bandić je rekao da njemu ne treba puno te da će biti iznenađenja.

Osvrnuo se i na činjenicu da se Josipović jutros pozvao "u inspekciju" njegova stana. "Ivo Josipović ne samo da vrijeđa moju suprugu nego mi i želi doma doći. Upravo Josipović je jedan od ključnih elemenata zbog čega ću dobiti izbore", izjavio je Bandić te dodao: "Nakon pobjede Josipovića ću pozvati kući na ručak i skuhati mu zagrebački odrezak, pire krumpir i salatu".

Pročitajte više