VIDEO Crna pantera pobjegla vlasniku i šetala krovovima francuskog gradića

Screenshot: La Voix Du Nord

FRANCUSKE državne službe zarobile su mladu crnu panteru koji je šetala krovovima jednog sjevernog francuskog gradića, javlja BBC.

Stanovnici grada Armentièresa jučer su uočili kako se crna pantera šeće po krovovima kuća i tijekom sat vremena izlazi i ulazi kroz jedan otvoren prozor.

Ubrzo su pozvali policiju koja je zajedno s veterinarskom službom vrlo tiho ušla u zgradu kako ne bi uznemirila veliku mačku. Veterinar je uspio sa strelicom uspavati crnu panteru.

Pitoma pantera

“Crna pantera, koja je bila teška oko 20 kilograma i stara oko pet ili šest mjeseci, bila je veličine malog labradora“ rekao je Kader Laghouati iz Udruge za zaštitu životinja.

“Vlasnik ju je pripitomio i ona nije bila agresivna. Imala je podrezane nokte i bila je dobrog zdravlja“, dodao je.

Policija traga za vlasnikom

Prije nego su je službe uspjele uhvatiti, pantera je ušla u stan jedne obitelji čija je 15-godišnja kći bila kod kuće. Čim je vidjela da pantera ulazi u sobu, odmah je preplašeno pobjegla iz stana.

Pantera se sada nalazi pod skrbi Udruge za zaštitu životinja, a policija traga za njenim vlasnikom kako bi utvrdila kako je uopće došao do takve životinje i u kakvim je uvjetima ona bila držana. Koliko je poznato policiji, samo Zoološki vrt može dobiti dozvolu za držanje i brigu o takvoj životinji.

Pročitajte više