Video: Duško Ljuština se ispričao zbog napada na snimatelja Indexa

DUŠKO LJUŠTINA, šef kampanje za reizbor SDP-ova Milana Bandića grubo je nasrnuo na snimatelja portala Index.hr Tomislava Brdjanovića, a da se nije umiješao šef gradskog ureda za krizne situacije Pavle Kalinić pitanje je bi li došlo do fizičkog obračuna.

Sve je počelo kada se Bandićeva svita vraćala s pozornice na kojoj se zahvaljivao okupljenima na strpljenju i na novom mandatu, držeći u rukama dječaka koji mu je izjavljivao ljubav i poručivao svom tati on sada ide prespavati kod Bandića. Istovremeno, pred ulazom u šator gdje su bili stacionirani novinari jedan je član Bandićevog stožera dobivao "jezikovu juhu" od direktora kampanje.

"Moraš počet nešto raditi! Mobitel ti ne radi", objašnjavao je Ljuština, ljutit na svog pomagača što nije bio dostupan u odsudnom momentu kampanje. Kada je ugledao objektiv, kazao je "Dečki, maknite to", kao da se podrazumijeva da bi snimatelji istog trena trebali spustiti kamere. Kada ga je naš snimatelj upozorio da se nalazi na javnoj površini, Ljuština je ruku stavio na objektiv i nije ju htio maknuti.

"Pusti ga, malo je nervozan"

Držao je kameru sve dok ju od stiska njegove ruke nije oslobodio sam kamerman.

"Moju ruku nikad nitko nije tak'o kao ti", kazao je na fizičko micanje njegove ruke s objektiva. "Pusti ga, malo je nervozan", kazao je Kalinić razdvajajući Ljuštinu od našeg snimatelja, dok su promatrači komentirali da je direktor kampanje "malo pijan". Naguravanje je potrajalo još neko vrijeme, nakon čega je vidno uzrujani Ljuština ušao u šator.

Vijest o napadu na Brdjanovića, kao i cijelu Ljuštininu neutemeljenu argumentaciju za napad prenijela je većina medija koja se zatekla na ulazu u novinarski šator - Novi list, Večernji list, Javno.com i drugi, tako da je incident snimljen i iz drugog ugla, kamerom snimatelja InfoPunkt.tv-a.

Indexu i Brdjanoviću isprika od Ljuštine

Dosadašnji pročelnik gradskog ureda za kulturu tijekom današnjeg dana je uvidio kakvu je grešku počinio sinoć nasrtajem na našeg snimatelja. Najprije se telefonskim putem ispričao Tomislavu Brdjanoviću, a zatim pismenim putem i cijeloj redakciji. Ispriku vam prenosimo u cijelosti:

"Poštovani, osjećam potrebu obratiti vam se vezano uz sinoćnji nesporazum između mene i vašeg novinara gospodina Tomislava Brdjanovića.

Kao što vam je poznato reagirao sam grubo nakon što me je g. Brdjanović pokušao snimiti tijekom razgovora s kolegama na proslavi izborne pobjede gradonačelnika Bandića na Bundeku. Zbog premorenosti tempom kampanje i nervoze zbog organizacijskih pitanja, bio sam iziritiran njegovim ponašanjem. Međutim, svjestan sam da je g. Brdjanović samo profesionalno obavljao svoj posao i da sam u tom trenutku reagirao neprimjereno. Zbog toga se ispričavam vašoj cijenjenoj redakciji i gospodinu Brdjanoviću osobno", naveo je Duško Ljuština u dopisu Index.hr-u.

Index.hr, kao i Tomislav Brdjanović prihvaćaju ispriku Duška Ljuštine.

A.B.
Foto: screenshot
Video: Tomislav Brdjanović

Pročitajte više