VIDEO, FOTO Olujno nevrijeme s tučom veličine jajeta pogodilo Split

Foto: Čitatelji Indexa

JUTROS je i Split pogodilo olujno nevrijeme praćeno tučom. Srećom nije trajalo dugo, ali tih 15-ak minuta bilo je vrlo kaotično. Osim jakog vjetra tuča veličine jajeta padala je u nekim dijelovima grada.

Kako smo doznali od splitskih vatrogasaca, građani su im dojavili o dva srušena stabla, jedno u Hrvojevoj ulici kraj pazara, drugo u Slavonskoj ulici. Imali su dojavu o udaru groma u razvodnu kutiju te o poplavljenom dućanu.

U Kućinama kod Splita je zbog jake kiše poplavila trgovina "Studenac" u kojoj se ispumpava voda, ali i u podrumskom stanu u Kaštel Gomilici, dok je grom u Splitu uništio razvodnu ploču na jednom uslužnom objektu. Zbog nevremena su zabilježena i manja oštećenja prozorskih roleta i limarije na automobilima na kojima je tuča ostavila vidljiva ulegnuća.

U Državnom hidrometeorološkom zavodu se doznaje kako je meteoalarm za splitsko područje u žutom što znači da se lokalno i dalje očekuje grmljavinsko nevrijeme, obilna kiša i intenzivniji pljuskovi.

Pogledajte snimke!

Ako imate fotografije i snimke poplave (OBAVEZNO NAPIŠITE GDJE SU SNIMLJENE), možete nam ih poslati putem maila: desk@index.hr ili putem inboxa naše Facebook stranice. Javljajte nam i gdje se nalazite te kakvo je stanje u vašem mjestu!

Pročitajte više