VIDEO Jeste li vidjeli ovaj trojac? Dvoje lopova pričalo s radnicima dućana u Zagrebu, a treći krao

Screenshot: Index

PRILIČNO drska pljačka dogodila se jučer u centru Zagreba, u Draškovićevoj ulici. Uigrani lopovi, dva muškarca i jedna žena, ušli su u dućan BiM, skraćeno od bicikli i motocikli i ukrali dvije kacige ukupne vrijednosti pet tisuća kuna.

Kako su službenici dućana javili Indexu, pljačka nije trajala više od tri- četiri minute. Očito uigrani trojac ušao je u dućan, a muškarac i žena su pitanjima zadržavali radnike interesirajući se za artikle. Za to vrijeme, što je zabilježeno i na snimkama, treći član bande strpao je dvije kacige u ruksak.

Kako su nam ispričali radnici dućana, trojac je pričao na engleskom jeziku i nisu bili baš rječiti. Raspitivali su se o kvaliteti pojedinih artikla, mogućnosti plaćanja u eurima i sličnim stvarima. Osoblje dućana tek je kasnije pomoću snimki shvatilo da je sve zapravo bilo u svrhu odvlačenja pozornosti djelatnika dućana.

"Imam spoznaju da su jučer ordinirali po gradu a možda produže turneju za vikend. Bilo bi lijepo objaviti,zumirati sliku počinitelja da drugi budu upozoreni", priopćio nam je djelatnik koji nam je i ustupio snimke.

Ukoliko imate spoznaja od osobama sa snimke i fotografija, obavijestite policiju.


 

Jedna nadzorna kamera uhvatila je i trenutak pljačke. Na snimci se vidi muškarac koji u ruksak stavlja dvije kacige. U neposrednoj blizini je žena, suučesnica, koja čuva stražu. U jednom trenutku nešto govori muškarcu. Treći počinitelj pljačke za to vrijeme razgovara s djelatnicima  dućana.

Pročitajte više