VIDEO Nakon smrtonosnog požara u New Yorku, zapalio se Trumpov toranj u Azerbejdžanu

Screenshot: YouTube
 
NEKOLIKO tjedana nakon smrtonosnog požara u New Yorku, izbio je požar u Trumpovom tornju u glavnom gradu Azerbejdžana.
 
U neboderu koji je trebao postati Trump International hotel, poznatom kao Trumpov toranj u Bakuu, jučer je izbio požar na srednjim katovima zgrade i brzo se proširio.
 
 
Zamjenik ministra za hitne situacije Etibar Mirzoev izjavio je da nije bilo ozlijeđenih, a vlasti istražuju uzrok požara. Također je rekao da je gašenje vatre trajalo tri sata. Požar je izbio nekoliko tjedana nakon što je u požaru u Trumpovom tornju u New Yorku poginuo trgovac umjetninama i ozlijeđeno je šest vatrogasaca.
 
>>Zapalio se Trumpov toranj u New Yorku, poginuo muškarac
 
Projekt Trumpovog tornja u Bakuu započeo je prije deset godina, ali on nikada nije otvoren. Lokalni graditelji planirali su izgraditi kompleks luksuznih stanova, a projekt je preuzela Trumpova tvrtka (The Trump Organization) u 2012. godini.
 
Tvrtka je najavila da će Trumpov hotel zauzeti prvih 13 katova zgrade, a stanovi će biti na gornjim katovima. Međutim, tvrtka se povukla iz projekta u prosincu 2016., nakon Trumpovog izbora za predsjednika. Izbila je i kontroverza oko veza tvrtke u vlasništvu projekta, Baku XXI Century, s lokalnom obitelji optuženom za korupciju.
 
  

Pročitajte više