VIDEO Oluja poharala gradove u Italiji, bujice nosile aute po ulicama

Screenshot: YouTube

SNAŽNO olujno nevrijeme zahvatilo je danas talijanski grad Pescaru. Ozlijeđeno je najmanje 18 ljudi među kojima i jedna trudnica koja je zadobila ozljede glave.

Padala tuča veličine naranče

Na snimkama objavljenima na društvenim mrežama vidi se snaga oluje popraćene tučom veličine naranče. Ulice su brzo poplavile, a u centru grada bilo je i do 10-ak centimetara vode. Bujice su nosile čak i automobile.

Stiže novo nevrijeme

Strane agencije javljaju da je oluja poharala i područje oko grada Ravenne. Na plaži Milano Marittima, smještenoj južno od tog grada, žena je teže ozlijeđena u oluji, a pijavica je oštetila borove stare 200 godina.

U gradu Venafro, u pokrajini Molise na jugu Italije, tuča veličine loptica za stolni tenis oštetila je krovove, prozore i automobile.

Prema prognozi AccuWeathera, u južnu i jugoistočnu Europu stiže novo nevrijeme, a u noći na četvrtak očekuju se snažni pljuskovi i oluje. Nevrijeme popraćeno grmljavinama predviđa se u južnoj Srbiji za večeras, nakon čega bi se moglo proširiti na Sjevernu Makedoniju, Grčku i Bugarsku.

Pročitajte više