VIDEO Petek predao DORH-u kaznenu prijavu zbog žičare

Foto: Index

RENATO PETEK predao je kaznenu prijavu DORH-u zbog sumnje u kaznena djela zlouporabe položaja i nezakonitog pogodovanja vezanih uz izgradnju sljemenske žičare. 

 

Evo što je rekao novinarima tom prilikom:

"U prijavi su navedeni svi koji su na bilo koji način bili odgovorni i sudjelovali u njenom planiranju i izgradnji.

Poslije pet godina praćenja projekta i iščitavanja tisuća stranica dokumentacije o žičari, ispunio sam svoju građansku dužnost i predao DORH-u sve informacije i podatke na temelju kojih vjerujem da je tijekom realizacije projekta napravljena financijska šteta za Grad Zagreb u iznosu od oko 100 milijuna kuna. Sumnjam da je do štete došlo zbog počinjenja kaznenih djela. 

Smrću gradonačelnika Bandića zaustavljene su istrage i sudski procesi vezani uz njega, ali ne mogu se pomiriti s tim da su njegovom smrću sve afere i istrage vođene minulih godina završene te da je on bio jedini i isključivi krivac za sve. 

Vezano uz izgradnju žičare postoji i politička odgovornost premijera Plenkovića i HDZ-a koji su godinama i kroz gradske proračune te u suradnji s pokojnim gradonačelnikom inzistirali na izgradnji žičare, a nisu adekvatno reagirali na sve informacije u medijima o mogućim nepravilnostima njene izgradnje.

"Želja mi je da izgrađena žičara bude u funkciji građana Zagreba"

Predajom kaznene prijave zatvaram knjigu koja se tiče financiranja i izgradnje Žičare Sljeme. Sada ću ovaj projekt iz drugog kuta: želja mi je da se postigne održivost i funkcionalnost žičare te da izgrađena žičare bude u funkciji građana Zagreba."

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više