VIDEO Potpredsjednica vlade Martina Dalić podnijela ostavku

Foto:Index, Hina

ZBOG mailova koje je proteklih dana objavio Index, desna ruka premijera Plenkovića i potpredsjednica vlade te ministrica gospodarstva Martina Dalić podnijela je ostavku.

> REAKCIJE NA OSTAVKU DALIĆKE "Plenković je sve znao, on i njegova vlada moraju otići"

Live pressice mogli ste pratite ovdje.

Martina Dalić: Očekujem da se istraži tko je pustio fragmente mailova

"Nakon jučerašnjeg i današnjeg razgovora potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić i ja odlučili smo da ona danas podnese ostavku na svoju dužnost, koju sam ja prihvatio", rekao je Plenković novinarima.

"Kao što je premijer istaknuo, u dogovoru s njim podnijela sam neopozivu ostavku. U ovom nevjerojatnom spletu okolnosti interesa oko Agrokora odjednom ispada da sam ja postala teret vladi, HDZ-u i premijeru, ja to nikako ne želim biti. Ja sam dobila politički zadatak, spriječiti da propast Agrokora povuče cijelu ekonomiju u recesiju. Taj zadatak bio je zadan dogovorom između HDZ-a i Mosta. Zadatak je proveden u djelo, uključujući i zadatak da nema troška za porezne obveznike. Agrokor je pred nagodbom. Očekujem da će ona biti uspješna i time će svi zadaci biti provedeni. Očekujem da se istraži tko je pustio fragmente mailova, to je kazneno djelo. Osobno nisam učinila ništa krivo ili, bože sačuvaj, nezakonito. No percepcija, a u politici je percepcija takva kakva je, rezultirala je da koalicijski partneri iskazuju nezadovoljstvo. Ne želim biti uteg ni vladi ni premijeru ni HDZ-u. Bit će i vremena i prostora u kojem će svatko objasniti svoju ulogu u slomu Agrokora", rekla je, između ostaloga, Dalić.

Podsjetimo, Index je u srijedu 9. svibnja objavio prvi tekst o mailovima koje su razmjenjivali potpredsjednica vlade Martina Dalić te tvorci Lexa, koji su kasnije i bogato "nagrađeni". Iz dokumentacije i mailova koje posjeduje Index, a koje smo proteklih dana objavljivali, jasno proizlazi kako su Andrej Plenković i Martina Dalić ne samo namjerno obmanjivali hrvatsku javnost govoreći neistine o stanju u Agrokoru, nego su i kao premijer i potpredsjednica vlade iskoristili svoje položaje kako bi posebna skupina, birana od strane Dalić, mogla zaraditi na poslovima u Agrokoru nakon 10. travnja. 

> OBJAVLJUJEMO MAILOVE MARTINE DALIĆ Ovo je dokaz da je Plenković znao baš sve o Agrokoru

> OBJAVLJUJEMO NOVE MAILOVE Tko je odabrao glavne savjetnike za spas Agrokora? Pa, Dalićkini momci s hotmaila

> OBJAVLJUJEMO NOVE MAILOVE Dalićka laže da nema nikakve veze sa Šavorićem

> OBJAVLJUJEMO NOVE MAILOVE Plenkovićev ured ih dobio na dan kad je vlada hitno izglasala Lex Agrokor

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz mailove Martine Dalić oko Agrokora instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Agrokor

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više