VIDEO Prosvjed protiv Trumpa u Parizu: "Prava budala, pokušao je prvoj dami iščupati ruke"

Screenshot: YouTube
 
TISUĆE Parižana okupile su se kako bi prosvjedovale protiv američkog predsjednika te organizirale "zonu bez Trumpa", javljaju svjetski mediji.
 
"Trump nije normalni političar i predstavlja vodstvo kakvo smo već vidjeli. Mislim da mu se moramo suprotstaviti i boriti za vrijednosti u koje vjerujemo, i upravo to činimo današnjim okupljanjem", izjavila je prosvjednica.
 
"Stop Trumpu, jebeš patrijarhat, opoziv sada"
 
"Mislim da moramo Trumpu poslati snažniju poruku i zauzeti stav prema njegovim komentarima o imigrantima, ženama, klimatskim promjenama, ratu, neoliberalizmu... Moramo mu dati do znanja da će Francuska s njim surađivati ako bude spreman na barem malenu promjenu", dodala je prosvjednica.
 
Okupljeni su izradili lutku Donalda Trumpa i u mirnom prosvjedu držali natpise kojima su između ostalog poručili: "Stop Trumpu", "Jebeš patrijarhat" te "Opoziv sada".
 
 
Trump se tijekom posjeta Parizu osramotio nespretnim "rukovanjima" s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom i njegovom suprugom Brigitte. Profesor odnosa s javnošću Don Moynihan je na Twitteru Trumpov pozdrav francuskoj prvoj dami opisao kao "pokušaj da joj iščupa ruke".
 
Dok su jedni prosvjedovali, drugi se nisu previše zamarali Trumpovim posjetom. Maxine Adam, koja je uživala na klupici u parku u središtu u Pariza, izjavila je:
 
"Donald Trump je prava budala, ali ne zabrinjavam se njegovim posjetom." 

Pročitajte više