VIDEO Puljak, Ivošević i Kuzmanić podnijeli ostavke

Foto: Milan Šabić/Pixsell

GRADONAČELNIK Splita Ivica Puljak i dogradonačelnik Bojan Ivošević službeno su podnijeli ostavke na svoje funkcije. Split će na nove izbore vjerojatno u lipnju. Ostavke su najavili još prošli tjedan, a danas je situacija finalizirana. 

Podsjetimo, rezultat je ovo reakcije gradskih vijećnika na podizanje optužnice protiv Ivoševića. DORH ga tereti zbog prijetnji urednici Slobodne Dalmacije. Ivošević je kazao da će se njenoj medijskoj kući "napiti krvi", a te su riječi izrečene u podugačkom razgovoru između urednice i dogradonačelnika čija je glavna tema bila - medijski reket. 

"Živjeti za Split, a ne od Splita"

Konferenciju je otvorio Ivica Puljak. "Ispunili su se svi uvjeti da građani Splita odluče hoće li zadržati smjer kojim smo mi krenuli ili će otići u drugi smjer. Živjeti za Split, a ne od Splita je naš moto", rekao je Puljak. 

"Nismo htjeli biti taoci političkog procesa, odlučili smo građanima ponuditi da oni odluče kojim smjerom Split treba ići", rekao je Puljak dodavši da je ostavku podnio i drugi dogradonačelnik Antonio Kuzmanić. 

 

Očekivanja od vijećnika

"Očekujem od njih ono što su obećavali - da i oni podnesu ostavke", kaže Puljak. "Mi nismo htjeli sudjelovati u smicalicama, već raditi za interese grada Splita", kaže. 

Puljak će se vratiti na posao na sveučilištu. 

"Mi se isključivo fokusiramo na interes grada Splita. U interesu je da se prestane s klijentelizmom i korupcijom. Fokusiramo se na budućnost", rekao je Puljak o tomu žali li zbog situacije koja je zadesila Split. 

"Tumačenje zakona je na našoj strani. Ne želimo ulaziti u pravne smicalice, to je teren HDZ-a", dodao je Puljak. "Kuzmanićevom ostavkom dokazali smo da nam je interes građana Splita na prvom mjestu", rekao je. 

"Zahvaljujem svim svojim suradnicima i kažem doviđenja", zaključio je Puljak konferenciju. 

Pročitajte više