VIDEO Šef separatista objavio video iz Bahmuta. Pogledajte kako izgleda grad

Screenshot: Telegram

Denis Pušilin, šef separatista tzv. Donjecke narodne republike, podigao je zastavu ove samoproglašene i nepriznate države na jednoj od administrativnih zgrada u porušenom gradu. Pušilin je objavio snimku koja, osim podizanja zastave, prikazuje i kako izgledaju dijelovi ukrajinskog grada, u kojem se mjesecima vode najžešće borbe.

 

"Ruska zastava već je ranije bila izvješena nad Bahmutom. Danas sam otišao u oslobođeni grad kako bih izvjesio zastavu Donjecke Narodne Republike i još jednom pregledao naselje kako bih razumio prioritetne mjere", napisao je na svom Telegram kanalu.

Privremeni šef tzv. DNR zahvalio je ruskim snagama na izvršenju "najteže borbene misije" i pozvao ih da "idu dalje - do pobjede".

"Obnovit ćemo ruski grad Bahmut"

"Sada ćemo ponovno obnoviti ruski grad Bahmut. Imamo iskustvo, imamo tim, imamo podršku iz cijele Rusije - možemo to podnijeti", dodao je Pušilin.

Prošle subote je Jevgenij Prigožin, osnivač ruske plaćeničke grupe Wagner, rekao da je ruska vojska u potpunosti uspostavila kontrolu nad Bahmutom, što je kasnije objavilo i rusko Ministarstvo obrane. Vladimir Putin čestitao je skupini Wagner i oružanim snagama na zauzimanju grada.

Ukrajina, pak, tvrdi da njene snage kontroliraju mali dio Bahmuta i da će to biti dovoljno za oslobađanje grada kad se situacija na bojištu promijeni.

Pročitajte više