Video: Sisačka djeca voze se u starim i opasnim autobusima?

SNIMKA koju su nam iz Siska poslali građani zabrinuti stanjem autobusa koji prevozi djecu prilično je zabrinjavajuća. Djeca se voze u autobusu koji na prvi pogled izgleda tako loše da se možemo samo nadati da neće prouzročiti neku katastrofu.

Autobus je očigledno vrlo star, a osim toga, kako je vidljivo na snimci, opasno se naginje na desnu stranu i poskakuje na cesti toliko da bi se moglo pretpostaviti da se radi o lošim i istrošenim amortizerima. Usto, iz ispušne cijevi suklja gusti crni dim, što ukazuje na istrošen i loš motor.

Miljenko Vurin, direktor Auto-prometa Sisak, tvrtke za koju građani tvrde da je vlasnik autobusa, rekao nam je kako su svi njihovi autobusi u skladu s propisima. "Nijedan od njih nije neispravan i na natječajima su svi zadovoljili propise. Istina, neki od njih su stari i moguće je da je na snimci jedan od autobusa koji se pokvario". - dodao je.

U skladu s propisima ili ne, u 21. je stoljeću u Europi poprilično neodgovorno voziti djecu u autobusu koji izgleda kao mlađi brat onoga iz filma "Tko to tamo peva".

J.D.

Pročitajte više