VIDEO Teroristički napad na iračku ambasadu u Kabulu: ISIS preuzeo odgovornost

Screenshot: YouTube
 
U KABULU je izvršen teroristički napad u blizini iračke ambasade, nakon čega je došlo do oružanog sukoba između policije i napadača, javlja BBC.
 
Svjedoci su izjavili da su čuli nekoliko eksplozija u središnjoj četvrti Shar-e-Naw. Policija je naredila evakuaciju stanovništva, a sigurnosne snage su se satima borile protiv naoružanih napadača. "Teroristički napad na iračko veleposlanstvo u Kabulu je okončan, svi teroristi su ubijeni", priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova tri sata nakon početka sukoba.
 
ISIS je preuzeo odgovornost za posljednji u nizu krvavih napada u Kabulu. Sigurnosni su službenici izjavili da je bombaš samoubojica napao policijsko sjedište te iračku ambasadu, a nekoliko naoružanih napadača ušlo je u zgradu ambasade.
 
 
Teroristički napad izveden je dva tjedna nakon slavlja u ambasadi zbog poraza ISIS-a u Mosulu. Još nije poznato ima li ozlijeđenih.
 
UN je objavio da je samo ove godine u Afganistanu ubijeno najmanje 1662 civila. Prošlog je ponedjeljka bombaš samoubojica u središtu grada ubio najmanje 30 ljudi. Više od 150 ljudi ubijeno je 31. svibnja u najsmrtonosnijem napadu militanata od 2001. godine. 

Pročitajte više