Video: Toše Proeski - In memoriam

VIJEST da je makedonski pjevač Toše Proeski poginuo, jučer je potresla sve zemlje bivše Jugoslavije, a od njega se danas po posljednji put oprostila i njegova rodna zemlja, Makedonija.

Proeski je poginuo u prometnoj nesreći koja se jučer dogodila oko 6.30 sati, kod Nove Gradiške. U nesreći je teško ozlijeđen 32-godišnji makedonski državljanin, vozač terenca koji se sudario s kamionom, a lakše 49-godišnja menadžerica Toše Proeskog, Ljiljana Petrović. Toše Proeski poginuo je na mjestu. Tuga, bol i nevjerica ostale su iza pjevača, čiji obožavatelji danas na internetu u znak sjećanja ostavljaju brojne poruke i video uratke.

Posjetitelji YouTubea Toši su posvetili niz video uradaka snimljenih, kako na njegovim posljednjim koncertima, tako i ranije. Na video servis postavljeno je i nekoliko isječaka iz informativnih emisija zemalja bivše Jugoslavije koje su izvijestile o tragičnoj pogibiji koja je šokirala ovdašnju regiju. "Tvoja pjesma živjet će u svima nama", poručuju posjetitelji YouTubea.

"U ovom teškom trenutku Beograd, Zagreb, Skopje i Sarajevo dijele istu tugu, tugu za velikanom jednog vremena u kojem nas je sve učinio ranjivima", piše jedan od posjetitelja YouTubea. "26 godina ranije Bog nam je odlučio dati anđela, sada ga je odlučio uzeti natrag u nebo", samo je jedna od mnogobrojnih poruka ostavljenih na internetu u spomen na tragično preminuli zvijezdu.

"Toše, ti si uspio spojiti bivšu Jugoslaviju" jedna je od poruka upućenih pjevaču uz posljednji pozdrav. "Ostati će uvijek u našim srcima i hvala mu za glazbu koju nam je ostavio", također je jedna od poruka upućenih makedonskom pjevaču.

Pročitajte više