Video: Trogirski HDZ-ovac davi, davi, davi...

NIJE toliko ni do davljenja, koliko do toga što je ovaj čovjek, Vinko Brkan, šef Gradske organizacije HDZ-a Trogir, izrekao. Pogotovo ako se uzme u obzir da je naglasio da "nikom neće ispirati mozak" i da neće duljiti. Koliko se držao tog obećanja svjedoči snimka objavljena na TV-Trogiru za koji je vezana specifičnost koja ga definitivno čini jedinstvenim na svijetu. Objašnjenje urednice zašto nam neće ustupiti video:

"Lokalna politika je stvar naših lokalnih medija i mi ne pretendiramo da nas prenose globalni mediji. Možete preuzeti što hoćete, ako vas zanima kultura ili događaji u gradu, ali ovo je isključivo za lokalne potrebe", kazala nam je urednica TV Trogira, od danas, službeno, jedinog medija na svijetu koji ne želi da se za njega zna.

Azbestoza kao izmišljotina zločestih medija (koje se ne treba čitati i gledati) i SDP-a

No, vratimo se Brkanu. Nakon što se riješio početne nervoze i pozdravio sve uvažene goste, govor mu je potrajao pola sata, a u par navrata publika je ili reagirala unezvijerenim pogledima ili smijehom. Ovo je prijepis njegovih misli izrečenih na temu azbestoze, kojima u par navrata, nažalost, fali rečenična konstrukcija:

"Neću dužit', evo pri kraju sam. Nemojte se ljutit' izbori su, al evo još malo. Tuku nas ovi, nije nam lako, neću vas s tim zamarat, ali jaka su naša leđa. Mi smo bili i goroluki, ali smo izdržali. Oni se zovu SDP i traže odgovornost kroz povijest, razoružali su nas, hrvatski narod, sve to zaboravljaju, a ovdje će nama govorit' šta da radimo i tako dalje. Oni vam danas, glavna tema, azbest. A znate šta je azbest? Trnita! Salonit! To su ove cijevi što pijemo vodu iz njih. Svi smo trebali pomrit!", zaključak je Brkana koji valjda smatra da se azbestoza dobiva jedenjem ili pijenjem azbesta, a ne udisanjem azbestne prašine.

Izmišljanje ove po njemu nepostojeće bolesti pripisuje, a kome drugom nego SDP-u i medijima, kao i "globalizovanu krizu" zbog koje je "sve teže nego išta". Naglasio je da je Trogir lijep grad, kulturni i prosvjetni grad, da je tamo, bez pretjerivanja, "lijepo, krasno i divno" i da "nama nas tko pobijedit u Trogiru jer smo prejaki. Dobit ćemo izbore sami i neće nas nitko ucjenjivat", poručio je, mada se onda sjetio HSS-a i Josipa Friščića pa je kazao "narasli smo tol'ko da mož'mo pomagat hrvatskim strankama", jer "mi Hrvati moramo gajit' stranke koje hrvatski dišu i razmišljaju"... "i moramo imat širinu". Za kraj je poručio:

"Nemojte čitat te nov'ne i te televizije koje nas svaki dan bacaju u depresiju".

A.B.
Foto: Screenshot TVTrogir.com

Pročitajte više