VIDEO Tuča, led i grmljavina: Veliko nevrijeme opet poharalo Istru

Foto, video: Igor Pavošević/Istramet

UNUTRAŠNJOST Istre u srijedu je obilovala lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Današnji poslijepodnevni razvoj oblaka započeo je na Ćićariji, i to već sredinom dana. Ubrzo razvoj olujnih oblaka započinje na području istočne unutrašnjosti Istre, stoga su grmljavinski pljuskovi najviše pogodili područje Raškog zaljeva i okolno područje. Ubrzo se razvoj oblaka proširio na Buzeštinu, posebice na područje Huma i Roča, a kasnije i sjeverno od jezera Butonige. Oko 15 sati novi oblak nastao je na području Gračišća i Lindara, donijevši tom području jake pljuskove praćene grmljavinom i tučom, javlja Istramet.

I današnji su pljuskovi donijeli lokalno obilnu kišu. Najviše je kiše palo u Lindaru, 38 mm, i Barbanu, 35 mm. 23 mm kiše izmjereno je u Pazinu, a 11 mm u Starom Pazinu. 7 mm kiše palo je u Labinu, a 6 mm u Čepiću. Na području Buzeštine kiša je padala i nakon 16 sati, a do tada je palo do 8 mm kiše koliko je izmjereno u Vrhu. Sudeći po radarskim snimkama, lokalno je obilne kiše (više od 30 mm) bilo i na dijelu Buzeštine.

Zbog sjeverozapadne struje oblaci nastali nad Ćićarijom proširili su se, doduše oslabljeni, i na područje Rijeke. Na širem području grada, kao i u Matuljima pao je 1 mm kiše. (A.ŠTERPIN/ISTRAMET)

Pročitajte više