Video: U Srbiji se svećenici potukli s vjernicima zbog "katoličke mise"

U CRKVI Svete trojice u Duškovcima svećenici su se potukli s vjernicima koji su tražili objašnjenje zašto se liturgija i molitva služe na katolički način.

Jedan od vjernika je istupio iz klupe u namjeri da pokaže proglas Svetog sinoda u kojem stoji kako se treba služiti molitva. Umjesto objašnjenja, dobio je udarac. "Okreni leđa oče! Okreni leđa", vikali su vjernici svećeniku, jer ih jako smeta što su počeli voditi misu na katolički način, odnosno leđima okrenuti oltaru.

Svećenik Dušan je tada okrenuo leđa vjernicima i misa je nastavljena. Međutim, na završetku mise na vratima crkve je došlo do guranja koje je preraslo u  masovnu tučnjavu. Svećenik je fizički nasrnuo na Miodraga Gavrića, osnivača Dječje televizije u Kragujevcu, povukao ga i gurnuo uza zid.

U gužvi udarac je dobio i vjernik koji je nosio proglas Svetog sinoda. On je povrijedio ruku, a razbijene su mu i naočale. Primljen je u bolnicu i kaže kako planira tužiti crkvu.

Također, jedan dečko koji je klečao dobio je udarac u sljepoočnicu. "Sram vas bilo", vikali su vjernici episkopu kad je izlazi iz crkve. "Vjernici su tražili da im se objasni tko uvodi novotarije i katoličke običaje te zbog čega se svećenstvo okreće zapadu i leđa okreću oltaru. To kod nas još nije zabilježeno", kazao je Gavrić za Kurir.

J.M.

Pročitajte više