VIDEO Umro muškarac koji je 14 sati visio naopako s dimnjaka u Engleskoj

Screenshot: YouTube/ Viral Strong

PREMINUO je muškarac koji je u Carlisleu proveo 14 sati viseći naopako s dimnjaka visine 88 metara, priopćila je policija.

Ubrzo nakon što je uočeno kako je čovjek u pedesetim godinama zapeo na dimnjaku, pokrenuta je akcija spašavanja. Vatrogasci i druge spasilačke službe sprovele su akciju spuštanja muškarca s visoke strukture. Na žalost, kasnije je utvrđeno da je lokalni stanovnik, koji je s dimnjaka visio više od pola dana, preminuo prije završetka spašavanja, piše The Independent.

Visio je naopako

Policija je jučer u ranim jutarnjim satima zaprimila dojavu da s vrha Dixonovog dimnjaka visi čovjek. Kada je stigla na scenu, vidjela je da sa strukture naopako visi muškarac u majici bez rukava.

Za sada nije poznato zbog kojih je razloga lokalni stanovnik završio na vrhu dimnjaka. Dixonov dimnjak izgrađen je 1836. godine i tada je bio najveći dimnjak u zemlji.

"Medicinsko osoblje je potvrdilo da je muškarac u pedesetim godinama, iz Carlislea, preminuo na mjestu događaja u 16:46. Policija je dobila dojavu o nesretnom događaju oko 02:20, a spasilačka akcija pokrenuta je u kasnijem razdoblju jer je trebalo angažirati više agencijskih odjela", rekao je Matt Kennerley, voditelj policijske postaje Cumbria.

Pokrenuta istraga

U pomoć je poslan i helikopter, a vatrogasci su podignuli visoku platformu kako bi mogli doći do unesrećenog muškarca.

"Sve službe radile su najbrže što su mogle kako bi pokušale spasiti čovjeka", kazao je Kennerley

Policija je priopćila da sada kreće s istragom kako bi se utvrdilo zašto je muškarac završio na vrhu strukture.

Pročitajte više