VIDEO Upozorenje veslačima u Kaliforniji: Oko vas je 15 velikih bijelih psina, mirno izađite

Screenshot: YouTube
 
VESLAČE na daskama uz kalifornijsku obalu neugodno je iznenadilo upozorenje iz helikoptera da oko njih pliva čak 15 velikih bijelih psina, pišu američki mediji.
 
Zamjenik šerifa Brian Stockbridge iz helikoptera iznad obale grada Dana Point u srijedu je preko razglasa upozorio veslače: "Savjetujemo vam da mirno izađete iz vode. Morski psi su jako blizu obale". 
 
Sve više morskih pasa uz kalifornijsku obalu
 
Nitko nije ozlijeđen, a šef spasilačke službe Jason Young izjavio je da nije bilo potrebe za zatvaranjem plaže. Dodao je da je ovo samo jedno od mnogih upozorenja o velikim bijelim psinama u posljednje vrijeme.
 
 
Vlasti su na plažama južne Kalifornije postavile upozorenja zbog sve više prisutnih morskih pasa. Prošli mjesec jedna je žena ostala bez tetive zbog ugriza, ali na sreću nije bila u životnoj opasnosti jer je odmah primila medicinsku pomoć.
 
Neki nagađaju da sve više morskih pasa dolazi zbog sve viših temperatura morske vode. Stručnjaci tvrde da nisu toliko opasni za ljude te upozoravaju kupače da slušaju spasilačke službe i izbjegavaju područja s velikim količinama ribe. 

Pročitajte više