Velika akcija policije i carine na A1, provjeravali auto po auto. Pogledajte snimku

Foto, video: Čitatelj Indexa

OKO 18 sati policija je blokirala promet na autocesti A1 nedaleko od Šibenika i preusmjeravala ga na odmorište Krka. 

Na odmorištu su policija i carina s desetak vozila provjeravale vozilo po vozilo. Neka su vozila izdvajali i detaljnije ih pregledavali.

Riječ je o takozvanom lijevku, akciji provjere vozila i osoba koja se učestalo provodi na autocestama. 

Indexov čitatelj koji se u vrijeme akcije našao na autocesti A1 požalio se da se promet naglo zaustavlja bez upozorenja i da se time ugrožava vozače.

"Hrvatska policija na Veliki petak, kada se očekuje pojačan promet i gužve, radi kolonu radi kojekakvih provjera na odmorištu Krka u smjeru Splita. Naglim zaustavljanjem prometa bez znakova upozorenja promet se na početku kolone čak i ugrožava", poručio je čitatelj. 

Pogledajte snimku.

 

Policija najavila pojačane aktivnosti

Zbog očekivanog povećanog intenziteta prometa na Veliki petak i tijekom narednog vikenda te Uskrsnog ponedjeljka policija će na cestama provoditi pojačane preventivno-represivne aktivnosti kako bi uskrsni blagdani protekli što mirnije i bez stradanja u prometu, objavili su ranije danas iz MUP-a.

Iz MUP-a su istaknuli kako se tijekom blagdana u značajnoj mjeri povećava promet na cestama zbog dolaska hrvatskih državljana koji su na privremenom radu u drugim državama, ali i tranzitnog prometa stranaca na proputovanju kroz Hrvatsku. Najveće povećanje prometa očekuju u petak u poslijepodnevnim i večernjim satima, u subotu prijepodne te u ponedjeljak, na glavnim prometnim pravcima iz unutrašnjosti prema moru, kao i glavnim tranzitnim pravcima, odnosno na autocestama.

Istovremeno, upozoravaju, zbog općenito povećanog prometa povećava se i broj prometnih nesreća, kao i broj stradalih osoba.

Pročitajte više