VIDEO Zagrebački aktivisti ispred Holdinga ostavljaju autiće

Foto: Luka Šangulin/Index

"VOZI Miško dok se grad raspada", naziv je performansa zagrebačke inicijative Zagreb te zove koji se održao jutros ispred Zagrebačkog holdinga, a sve zbog najave nabave novih luksuznih automobila.

Podršku je došao dati i Tomislav Tomašević. "Čovjek misli da će u nekom trenutku stat ovo besramno i iracionalno trošenje novca. Ali očito se ide izmusti sve što se može izmust. I Bandićeva ekipa predosjeća da je ovo kraj. Potpuno je besramno da se troše novci na luksuzne aute i to po modelu za koji je i revizija utvrdila da nije dobar. Očito ih ni prirodne katastrofe ne mogu zaustavit, ali će ih građani zaustaviti". "Ja znam da su ZET-u potreban vozila za ljude s invaliditetom, neka postojeća su nepotrebljiva i za takve stvari nemaju novca- Želim poimence znati imena ljudi koji će se voziti u tim luksuznim automobilima. Zagrebački holding i sve gradske firme, nad njima nadzor ima isključivo gradonačelnik. Postavlja sve direktore, sve nadzorne odbore, to je loše, imati takvu moć, ni ja to ne bih želio", poručio je Tomašević.

"S obzirom na to da saznajemo kako tvrtka Zagrebački holding nabavlja nove, luksuzne automobile (koji su im prijeko potrebni ), a grad se istovremeno, doslovno raspada, odlučili smo im pomoći kako bi ušparali na sredstvima i usmjerili ih na redovita održavanja. 

Molimo građane da iz svojih 'zaliha' uzmu i doniraju autiće.

U ponedjeljak, 10.08.2020.godine, dođite ispred zgrade Zagrebačkog holdinga u ulici grada Vukovara 41 od 9-11 sati i parkirajte autiće.

Članovi Inicijative Zagreb te zove će biti tamo", poručili su iz inicijative koja je tijekom vikenda na Trgu kralja Tomislava skupljala autiće onih koji danas ne mogu doći, a žele ih donirati.

Pročitajte više