VIDEO Žalac plakala pred novinarima. Vozačka joj istekla 2016.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

MINISTRICA regionalnog razvoja Gabrijela Žalac u podne se obratila javnosti. Žalac je plačući kazala kako je dala mandat na raspolaganje. Rekla je kako joj je vozačka istekla u lipnju 2016. godine. To, kaže, nije znala.

>> Ministri brane Žalac, citiraju Bibliju

Žalac je, podsjetimo, u subotu u Vinkovcima sudjelovala u prometnoj nesreći u kojoj je teško stradala djevojčica. Žalac je, kasnije se ustanovilo, automobilom upravljala bez valjane vozačke dozvole.

"To ne bi nikome poželjela. Išla sam u trgovinu, djevojčici sam pomogla na licu mjesta", rekla je Žalac plačući.

Vozačka joj istekla 2016. godine

"Nisam ni znala da mi je istekla vozačka", rekla je Žalac. Vozačka joj je istekla 2016. godine, u lipnju.

"Premijeru sam u subotu ponudila ostavku. Ponudila sam mu mandat na raspolaganje. Ne opravdava me da vozačku imam nevažeću. To je takav splet okolnosti. Pored moje ulice je dijete istrčalo, pokušala sam izbjeći, sreća što nitko nije iz suprotnog smjera došao", rekla je Žalac.

"Ja to nisam znala. U Zagrebu ne vozim auto", rekla je Žalac.

"Policija i DORH će sve reći o tom nemilom događaju. Ja se ispričavam javnosti. Nije mi nikakva namjera, to me ne opravdava. Dozvola mi je izdana 2006. Traje deset godina. Ja to do subote nisam znala", rekla je.

"Vozila sam možda 30, 40 na sat. U stanju sam šoka. Nisam vam mogla u subotu dati izjavu. Najvažnije mi je da je malena dobro, da nije bilo operativnog zahvata", rekla je Žalac.

Nakon što je više puta spomenula šok koji je doživjela novinari su je pitali može li ona u takvom stanju uopće obavljati svoju ministarsku dužnost.

"Sigurno da mogu, ali kada malo dođem k sebi i kad se sve ovo što se događa već dva dana na neki način smiri. Meni je najvažnije da je moja susjeda, curica dobro", poručila je. 

"Ponudila sam s premijerom, on će o tome odlučiti", rekla je.

Novinaru je rekla da nije vozila bez vozačke nego da joj je istekla.

"Ne mogu reći koliko sam puta vozila, ja auto vozim kad dođem u Vinkovce", rekla je ministrica.

Nije željela kazati zašto nije dala neopozivu ostavku.

 

Pročitajte više