VIDEO Žena upala u program ruske državne televizije: "Ne ratu, lažu vam"

JEDNA je prosvjednica prekinula izravan prijenos na ruskoj državnoj televiziji mašući plakatom s natpisom "Ne ratu, zaustavite rat", piše BBC.

Na snimkama koje se šire u Rusiji, posebno preko aplikacije Telegram, žena ulazi u kadar iza voditeljice u informativnom programu Vremja na Prvom kanalu.

"Ne vjerujte propagandi, lažu vam, Rusi su protiv rata", stoji na njezinom natpisu.

Prosvjednica, čije ime nije navedeno, navodno je zaposlenica na televiziji.

Snimila poruku prije pothvata

Ubrzo se otkrilo i tko je žena. Riječ je o Marini Ovsjannikovoj, zaposlenici na televiziji, koja je prije svog pothvata snimila i poruku te je objavila na društvenim mrežama. U poruci je otkrila da joj je otac Ukrajinac i pozvala na antiratne prosvjede. "Sramim se što sam radila za propagandu Kremlja. Ne mogu nas sve strpati u zatvor", kaže još u poruci.

 

Strani mediji pišu da je Marina već privedena.

“Nažalost, zadnjih nekoliko godina radim za Prvi kanal. Radila sam propagandu Kremlja i jako se sramim toga – što sam pustila ljude da lažu s TV ekrana i dopustila da se ruski narod pretvori u zombije", rekla je i dodala: "Nismo rekli ništa 2014. kada je tek počelo. Nismo se bunili kada je Kremlj otrovao Navalnoga. Samo smo šutke gledali ovaj neljudski režim. Sada se cijeli svijet okrenuo od nas, a deset generacija naših potomaka neće oprati ovaj bratoubilački rat."

"Mi, ruski narod, mi razmišljamo i inteligentni smo, samo mi imamo moć zaustaviti ovo ludilo. Idite na prosvjede, ne bojte se ničega, ne mogu nas sve uhititi", rekla je Ovsjannikovoj.

Pročitajte više