VIJEĆE HRT-A OTVORILO KANDIDATURE ZA DIREKTORE programa I GLAVNE UREDNIKE INFORMATIVNOG PROGRAMA

Programsko vijeće HRT-a otvorilo je danas ukupno 12 kandidatura pristiglih na natječaj za direktore te glavne urednike Informativnog programa HTV-a i Hrvatskog radija (HR).L

Zbog nepotpune dokumentacije odbačene su četiri kandidature.

Za mjesto direktora programa HTV-a pristigla je jedna kandidatura - Tatjane Šimić, koja je prihvaćena.

Od tri ponude za direktora programa HR-a valjanom je proglašena samo ona Domagoja Veršića.

Odbačena je kandidatura Duška Radića, koji je umjesto uvjerenja o petogodišnjem uredničkom iskustvu priložio preslik radne knjižice kao i kandidatura Mate Tomljenovića kojemu je uvjerenje umjesto Uprave izdao urednik RTV centra Dubrovnik.

Za glavnog urednika Informativnog programa HTV-a prihvaćene su kandidature Vladimira Rončevića, Gorana Rotima, Zlatne Polojac-Belavić i Hrvoja Đurašina.

Odbačena je kandidatura Nikole Kristića za to mjesto jer nije podnio valjane dokaze da je na uredničkim poslovima proveo pet godina traženih u natječaju, dok je u kandidaturi Katje Kušec za isto mjesto nedostajala pisana izjava da nema kazneni imunitet, pa je iz tog razloga odbačena.

Kristićevu primjedbu da je ugovor o radu koji je priložio svojoj kandidaturi dokaz o njegovu uredničkom iskustvu, jer ga, kaže, nije mogao sklopiti da nije ispunjavao uvjete tražene u natječaju, Vijeće je, na prijedlog pravne službe, odbacilo.

Valjanom je proglašena kandidatura Vladimira Kumbrije za glavnog urednika Informativnog programa Hrvatskog radija, koji je tako ostao jedini kandidat za to mjesto.

Odbačena je kandidatura Grge Mrvice za mjesto glavnog urednika Informativnog programa HR-a jer preslik ugovora o radu koji je priložio ne dokazuje da je na uredničkim poslovima proveo pet godina traženih u natječaju.

Pod točkom razno, predsjednik Vijeća Zdenko Ljevak pročitao je pismo u kojem član Danko Bljajić traži da se pri Ravnateljstvu HRT-a žurno osnuje povjerenstvo koje će utvrditi je li sa Željkom Mavrovićem na konstituirajućoj sjednici Vijeća zamijenio listiće s trajanjem mandata.

Vijeće je zaključilo da po Zakonu o HRT-u, Ravnateljstvu ne može izdavati naloge niti davati upute, pa je odlučeno da se glavnog ravnatelja HRT-a Mirka Galića zamoli da na idućoj sjednici Vijeće izvijesti o tome što je Ravnateljstvo poduzelo kako bi se razjasnilo je li prilikom ždrijebanja koje je trebalo odlučiti koji će član Vijeća svoju dužnost obnašati dvije, a koji četiri godine, bilo zamjene listića.

Pročitajte više