ŽUTI METEOALARM Danas i sutra nas čeka pravo ljetno vrijeme, na Jadranu visokih 36°C

Foto: FAH, screenshot: Meteoalarm

U VEĆEM dijelu Hrvatske ovog vikenda će prevladavati sunčano i vruće vrijeme, javlja DHMZ.

Sutra se očekuje sunčano i u većini predjela vruće vrijeme. Ujutro po kotlinama i uz rijeke bit će kratkotrajne magle, a vjetar će uglavnom biti slab, na Jadranu umjeren sjeverozapadni i zapadni.

Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se od 16 do 21, na Jadranu od 22 do 25, a najviša dnevna od 29 do 32, na obali i otocima do 34 °C.

I Crometeo za vikend najavljuje lijepo vrijeme.

U nedjelju temperature rastu i do 36°C

U unutrašnjosti bi u subotu i nedjelju trebalo biti sparno, pretežno sunčano i vruće, a temperatura zraka će postupno rasti - i to čak iznad 30 Celzijevih stupnjeva. Očekuje se većinom suho vrijeme.

Što se tiče Jadrana, Crometeo navodi kako će vikend biti osobito sunčan. Popodne su u subotu u zaleđu Kvarnera mogući slabi pljuskovi. Danju će puhati slab do umjeren vjetar, koji popodne na moru Dalmacije prolazno i mjestimice može biti pojačan.

U nedjelju će uz more biti vruće i vrlo vruće, s najvišim dnevnim temperaturama od 31 do 36°C.

Meteoalarm izdao žuti alarm za subotu

Meteoalarm je za sutra izdao žuto upozorenje za obalno područje, s dodatnim upozorenjem za dubrovačku regiju.

U upozorenju stoji kako se očekuju topla noć te vruć i sparan dan, uz najvišu temperaturu zraka koja će prelaziti 31°C. U splitskoj regiji najavljuju se temperature od preko 33°C.

Ipak, prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, već od ponedjeljka temperature će se polagano krenuti spuštati, a pad temperatura pratit će i velika količina oborina.

 

Pročitajte više