VINKOVCI: izložba "LIKOVNE VIZIJE HNK U ZAGREBU"

U Galeriji likovnih umjetnosti "Slavko Kopač" u Vinkovcima večeras je otvorena izložba "Likovne vizije HNK u Zagrebu", na kojoj su predstavljeni plakati predstava, izvorni likovni prijedlošci i djela primijenjene umjetnosti nadahnuti pojedinim predstavama na pozornicama Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Izložbu na kojoj je zastupljeno pedesetak hrvatskih likovnih umjetnika, autora plakata i ostalih izložaka o povezanosti kazališne i likovne umjetnosti u nazočnosti brojnih posjetitelja otvorio je jedan od najpoznatijih hrvatskih slikara scenografa, doajen HNK-a u Zagrebu Aleksandar Augustinčić, a izložena djela je predstavio povjesničar umjetnosti Đuro Vanđura.

Dramski glumci Dušan Gojić i Tomislav Stojković u kratkom umjetničkom programu govorili su stihove Arsena Dedića, kratak scenski program u koreografiji Ljiljane Gvozdenović izveli su Mihael Devald, Svebor Sečak i Andrej Izmestjev, a u glazbenom dijelu nastupio je operni pjevač Neven Valent uz glasovirsku pratnju.

U povodu izložbe "Likovne vizije HNK u Zagrebu", koja će u Galeriji likovnih umjetnosti "Slavko Kopač" biti otvorena u siječnju i veljači, u Gradskom kazalištu "Joze Ivakića" u Vinkovcima bit će večeras izvedena predstava Ranka Marinkovića "Glasovita brijačnica kod Trimalhiona" u režiji Georgija Para, u kojoj glume glumci Malog hrvatskoga teatra "Kiklop" iz Zagreba Ivan Jončić, Špiro Guberina i Siniša Popović. Predstava je praizvedena 14. siječnja ove godine.

(Hina) ždra dd

Pročitajte više