Vinkovci: koalicija HSS-SDP-HNS-SBHS o zdravstvu

NA KONFERENCIJI za novinare, održanoj ispred vinkovačke Opće bolnice na temu "Zdravstvo u 21. stoljeću", nositelj izborne liste koalicije HSS-SDP-HNS-SBHS za Skupštinu Vukovarsko-srijemske županije, vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer, poručio je kako je, uz školstvo i socijalnu skrb, zdravstvo jedan od najvažnijih prioriteta županijske vlasti.

Po njegovim riječima, zahvaljujući nastojanjima aktualne županijske vlasti, iz državnog proračuna u obnovu vinkovačke Opće bolnice proteklih je godina uloženo oko 200 milijuna kuna.

Također je najavio kako će se u iduće tri godine u obnovu vukovarske Opće bolnice iz državnog proračuna uložiti oko 100 milijuna kuna

"Završetkom obnove vukovarske bolnice i opremanjem kvalitetnom opremom ambulanti domova zdravlja građani Vukovarsko-srijemske županije dobit će kvalitetnu skrb, primjerenu 21. stoljeću", poručio je Šafer.

Predsjednik vinkovačkog SDP-a i Upravnog vijeća Opće bolnice Vinkovci Goran Heffer najavio je mogućnost da u obnovi jedinog preostalog neobnovljenog objekta stradalog u Domovinskog rata u krugu vinkovačke Opće bolnice tzv. "skeleta", dijelom sudjeluje i norveška vlada.

Rekao je kako je u vinkovačku Opću bolnicu nedavno došao nalaz državne revizije o poslovanju te bolničke ustanove u 2002. i 2003. godini.

"Državna revizija utvrdila je kako je poslovanje bolnice u 2002. i 2003. bilo u cijelosti u skladu s pozitivnim zakonskim propisima čime se mogu pohvaliti rijetke zdravstvene ustanove u Hrvatskoj", rekao je Heffer.

Pročitajte više