I. Brkljačić: Zbog pritisaka i uvreda neću biti na listi SDP-a

ZAGREBAČKA atletičarka Ivana Brkljačić otvorenim pismom je izvijestila javnost da neće biti na SDP-ovoj izbornoj listi za Zagreb, i to zbog brojnih pritisaka i uvreda kojima je bila izložena u zadnjih 48 sati, odnosno od kada su mediji izvijestili da se njezino ime našlo na SDP-ovoj listi.

Sportašica u pismu kaže da je pristala biti na SDP-ovoj listi iz plemenitih namjera, jer je na taj način, tvrdi, htjela podržati Milana Bandića, nositelja SDP-ove liste za Zagreb i aktualnog dogradonačelnika, ali da je nakon pritisaka i uvreda bila prisiljena odustati od liste.

"Žalosno je što još uvijek živimo u društvu gdje su pojedinci opterećeni ideologijama iz prošlosti, a ne radom i vizijom budućnosti", kaže Brkljačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zbog tih se pritisaka i uvreda, ističe, požalila Bandiću, za kojega kaže da je mnogo dao Zagrebu i zagrebačkom sportu, a koji joj je poručio da se, ako to uistinu želi, povuče s liste kako bi se mogla posvetiti sportu.

"Mislim da je najmanje važno je li moje ime na listi. Važno je ono za što se Bandić i ja zalažemo. Zahvaljujem Bandiću na razumijevanju i velikoj gesti, kojom je dokazao da mu je najviše stalo do ljudi. Iako neću biti na listi, i dalje ću podržavati Milana Bandića, te se nadam da će zbog dobrobiti nas sportaša i svih Zagrepčana on biti izabran za gradonačelnika", stoji u pismu.

Nakon svega se, kaže, okreće sportu, nastupima u Japanu u svibnju te Svjetskom prvenstvu u Helsinkiju u kolovozu, obveza zbog kojih se, ističe, ne bi mogla dovoljno posvetiti aktivnostima u Gradskoj skupštini.

"Zato bih voljela svoje mjesto na izbornoj listi prepustiti nekom iskusnijem sportašu, odnosno nekome tko će imati više vremena posvetiti se pitanjima sporta. Ne želim da se moj potez shvati kao politička ambicija, već želja da učinim nešto korisno za razvoj sporta i naš Zagreb." - ustvrdila je Brkljačić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara