vinkovci - završila 1. međunarodna konferencija o rješavanju sukoba

U Vinkovcima je danas s radom završila dvodnevna Prva međunarodna konferencija o rješavanju sukoba, održana u organizaciji Sindikata odgoja i obrazovanja Hrvatske, koji djeluje u okviru Saveza samostalnih sindikata Hrvatske. L

U radu konferencije sudjelovalo je 45 članova Sindikata s područja istočne Slavonije, hrvatske i srpske nacionalnosti, te sindikalisti srodnih sindikata iz Srbije i Crne Gore, S Kosova, IZ BiH, Slovenije, Nizozemske i Belgije. Oni su razgovarali o načinu sprječavanja međunacionalnih sukoba i konfliktnih situacija do kojih može doći u obrazovnim ustanovama. Održane su i dvije radionice.

Prema riječima predsjednice Sindikata odgoja i obrazovanja Hrvatske Anite Car, Prva međunarodna konferencija o rješavanju sukoba u potpunosti je opravdala očekivanja.

Iduće godine domaćin konferencije bit će Crna Gora, a tema će biti "Zalaganje sindikata iz regije za mir u regiji".

Prva međunarodna konferencija o sprječavanju sukoba održana je u sklopu projekta "Istočna Slavonija: radnici u obrazovanju bez barijera", a financijski su je pomogli njemački i nizozemski sindikat obrazovanja te Međunarodna federacija obrazovanja (EI), koja broji oko 28 milijuna članova, a čiji je član i Sindikat odgoja i obrazovanja Hrvatske.

(Hina) žd jn

Pročitajte više