VIP bal Riječkog karnevala

U sklopu 22. Međunarodnog Riječkog karnevala večeras se u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja održava sedmi po redu diplomatski karnevalski bal na kojemu sudjeluje oko 500 uzvanika iz Hrvatske i inozemstva.

Tema ovogodišnjeg bala su godišnja doba, pa je veći dio uzvanika maskiran u prigodne tematske kostime.

Među mnogobrojnim uzvanicima na balu su ministrica europskih integracija Kolinda Grabar - Kitarović, veleposlanici i diplomatski predstavnici Albanije, Australije, Makedonije, Japana, Belgije, Finske, Ukrajine, UNHCR-a, kao i predsjednik Europskog udruženja karnevalskih gradova (FECC) Henry van der Croon.

Na VIP bal Riječkog karnevala došli su brojni predsatvnici javnog, političkog i kulturnog života Rijeke i Hrvatske, poslovni partneri gradske uprave, te predstavnici prijateljskih gradova iz Italije, Njemačke, Japana i Mađarske.

Dobrodošlicu im je zaželio gradonačelnik Vojko Obersnel, a u ime diplomata nazočne je pozdravio veleposlanik Albanije Arben Cici.

Prvim plesom bal su otvorili gradonačelnik i njegova supruga Branka te meštar Riječkog karnevala Toni i kraljica Karnevala Ivona Marčelja.

Kako ističu iz riječke gradske uprave, ove godine karnevalski bal ima i humanitarnu dimenziju jer su uzvanici uz pozivnicu dobili i zamolbu da donacijom pomognu humanitarnu akciju prikupljanja knjiga, didaktičke i informatičke opreme za osnovnu školu i dječji vrtić u sklopu Dječje bolnice Kantrida.

Scenografija karnevalskog bala izrađena je video projekcijama i dizajniranjem svjetla, te cvjetnim dekoracijama u skladu s četirima godišnjim dobima.

Goste zabavlja Salon orkestar Opere riječkog HNK Ivana pl. Zajca. U ponoć će biti izveden plesni perfomance na temu ovogodišnjeg bala, a zabava se nastavlja i nakon ponoći, uz nastup Tonija Cetinskog.

(Hina) xhšup yjn

Pročitajte više